Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Σε ποια ηλικία απολαμβάνουν οι γυναίκες περισσότερο το sex;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη οι γυναίκες που βρίσκονται σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ είναι “πιο ευτυχισμένες” με την ερωτική τους ζωή. 

Αν πιστεύεις πώς μόνοι οι νέοι απολαμβάνουν μια ενεργή σεξουαλική ζωή, τότε ίσως να κάνεις λάθος, αφού μια νέα μελέτη δείχνει πώς οι γυναίκες μεταξύ των 45 και 54 είναι “πιο ευτυχισμένες” με την ερωτική τους ζωή σε σχέση με γυναίκες σε μικρότερη ηλικία. 

Διάβασε ακόμη – Τα χαρακτηριστικά των ζευγαριών με ενεργή σεξουαλική ζωή

Διάβασε ακόμη – Έρευνα αποκαλύπτει πόσες γυναίκες έχουν πραγματικά οργασμό

Η μελέτη διενεργήθηκε από την εφαρμογή ερωτικής ευεξίας Lover. Περίπου 1.500 γυναίκες που βρίσκονταν σε σχέση ρωτήθηκαν για τη σεξουαλική τους ζωή, με τις περισσότερες από εκείνες που βρίσκονταν στην ηλικιακή ομάδα 45 – 54 να δήλωνουν ότι η σεξουαλική τους ζωή “δεν χρειαζόταν κάποιο περιθώριο βελτίωσης”.

“Ο πρωταρχικός λόγος που τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι γυναίκες στην κατηγορία 50+ βρίσκουν πιο ικανοποιητικό το σεξ σε αυτή την ηλικία, είναι ότι είναι πιο πιθανό να έχουν συχνότερο οργασμό”, λέει η Δρ. Britney Blair, συνιδρύτρια της εφαρμογής Lover.

“Είναι πιο σίγουρες για τον εαυτό τους και έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση στο να ζητήσουν από έναν εραστή αυτό που θέλουν και επίσης καταλαβαίνουν καλύτερα τους τρόπους με τους οποίους το σώμα τους βιώνει την ευχαρίστηση”.

Οι γυναίκες στο ηλικιακό γκρουπ 18 έως 24 ετών ήταν η δεύτερη πιο ευτυχισμένη ομάδα, ακολουθούμενες από αυτές που ήταν στην ηλικιακή ομάδα 25 έως 34, 35 έως 44 και 55 έως 64.

Σεξουαλική ευχαρίστηση μετά την πανδημία 

Η έρευνα ρώτησε επίσης τους συμμετέχοντες τι θα τους βοηθούσε στο να αυξήσουν τη σεξουαλική τους ευχαρίστηση, μετά τον ένα χρόνο πανδημίας, και οι πιο δημοφιλείς απαντήσεις περιελάμβαναν: αυξημένη αυτοπεποίθηση, ρομαντισμός, προκαταρκτικά, υψηλότερη λίμπιντο και λιγότερο άγχος.

“Για να κάνεις ικανοποιητικό σεξ, πρέπει να ξέρεις τι απολαμβάνει το σώμα σου. Είμαστε όλοι διαφορετικοί. Εάν εξερευνήσεις τι σε ενεργοποιεί, μπορείς να επικοινωνήσεις αυτό που χρειάζεσαι πιο εύκολα με τον σύντροφό σου”, συμβουλεύει η Blair. 

“Ο αυνανισμός ή το “σόλο σεξ” είναι ο μοναδικός καλύτερος τρόπος για τις γυναίκες να εκπαιδεύσουν το σώμα τους για να μπορέσουν να βιώσουν περισσότερη σεξουαλική ευχαρίστηση με έναν σύντροφο. Αφιερώνοντας χρόνο για αυνανισμό και χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους για να τονώσεις το σώμα σου, αυτό σε εκπαιδεύει για τη κορύφωση που θα μπορέσεις να βιώσεις με τον σύντροφο σου.”

Όσοι βρίσκονταν στην ηλικιακή ομάδα των 35 έως 44 ετών δήλωσαν ότι μια “καλύτερη συναισθηματική σύνδεση” με τον σύντροφό τους θα βελτίωνε τη σεξουαλική τους ζωή, ενώ το 15,9% των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών δήλωσε ότι περισσότερα προκαταρκτικά θα βοηθούσαν στην σεξουαλική ικανοποίηση.

Διάβασε ακόμη