Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Αναζητάς το άλλο σου “μισό” ή το άλλο σου “ολόκληρο”;

Ο nο1 bestselling συγγραφέας, Νικόλας Ουρανός εξηγεί πώς το να πιστεύεις στα θαύματα μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

Για να συναντήσεις την αγάπη θα χρειαστεί να περάσεις από δύσκολα μονοπάτια. Σαν παραμένεις πιστός, όμως, στον εαυτό σου, στο τέλος της διαδρομής ο νο1 bestselling συγγραφέας Νικόλας Ουρανός σε διαβεβαιώνει πως θα σε περιμένει πάντα το άλλο σου “ολόκληρο”.

Άραγε έχεις νιώσει ποτέ “μισός” ή “συμπληρωματικός” μέσα σε μια σχέση; Βίωσες απογοήτευση από ανεκπλήρωτα ή αντιφατικά συναισθήματα; Μήπως τελικά, αντί να συνεχίζουμε να ψάχνουμε παραδοσιακά το άλλο μας “μισό”, χρειάζεται να αρχίσουμε να αναζητάμε το άλλο μας ολόκληρο;

Διάβασε ακόμη – Life coach: Πιστεύεις στα θαύματα;

Τα πιο πολλά προβλήματα που προκύπτουν μέσα σε μια σχέση προέρχονται από τις διαφορετικές επιδιώξεις και τα διαφορετικά “θέλω” των δύο φύλων, που καλούνται να εκπληρωθούν αμέσως μετά την αμοιβαία δέσμευσή τους. Οι αφετηρίες, οι εμπειρίες, τα ζητούμενα φαίνονται στην αρχή κοινά, αλλά στην πορεία εμφανίζονται ουσιαστικές διαφορές.

Αυτό συμβαίνει επειδή όλοι μας από μικροί γαλουχηθήκαμε με την πεποίθηση της αναζήτησης του άλλου μας «μισού». Εκείνου του άντρα ή εκείνης της γυναίκας που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά σε σχέση με την προσωπικότητά μας και με την αντίστοιχη συνύπαρξη μαζί του θα λειτουργήσουμε αθροιστικά.

Στις σχέσεις, όμως, “μισό και μισό” ποτέ δεν κάνει “ολόκληρο”. Είναι ανάγκη να υπερβείς αυτή την παλιά και βαθιά ριζωμένη αντίληψη, που έχει τις ρίζες της στις πρώτες ταινίες που παρακολουθήσαμε στο σινεμά ή στα μυθιστορήματα που διεκτραγωδούσαν “ιστορίες αγάπης”.

Σου αξίζει να είσαι σε μια σχέση όπου διευρύνεις την προσωπικότητά σου, βελτιώνεις τα σημεία όπου υστερείς και παράλληλα θέλεις να ενθαρρύνεις ενεργά με το παράδειγμά σου τον σύντροφό σου να κάνει το ίδιο. Πώς, όμως, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε ή με ποιον τρόπο μπορούμε να λειτουργήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση; Το πλέον σημαντικό είναι να αναγνωρίσουμε ή να επανεξετάσουμε τον βαθύτερο πρωταρχικό λόγο για τον οποίο βρισκόμαστε ή θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σχέση.

Όπως αναφέρει ο Νιλ Ντόναλντ Γουόλς στο βιβλίο του Συζήτηση με τον Θεό, vol.1: “… σιγουρέψου ότι μπαίνεις σε μια σχέση για τους ‘σωστούς’ λόγους. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να δημιουργούν σχέσεις για “λάθος” λόγους: για να δώσουν ένα τέλος στη μοναξιά, να γεμίσουν ένα κενό, να αγαπιούνται ή να έχουν κάποιον να αγαπούν. Και αυτοί είναι ορισμένοι από τους καλύτερους λόγους. Άλλοι το κάνουν για να γιατρέψουν το εγώ τους, για να πάρει τέλος η κατάθλιψή τους, για να βελτιώσουν τη σεξουαλική ζωή τους, για να συνέλθουν από μια προηγούμενη σχέση ή, είτε το πιστεύεις είτε όχι, για να μη νιώθουν ανία. Κανένας από αυτούς τους λόγους δε θα λειτουργήσει και, αν δεν αλλάξει κάτι πολύ σοβαρό στην πορεία, τότε δε θα αλλάξει ούτε και η σχέση”.

Ευχαριστίες στον Νικόλας Ουρανός, PCC, Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation, Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής, www.jillandnikolas.com.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη