Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Πρίγκιπας William – Kate Middleton: Πώς άλλαξε η ζωή τους μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Είχαν μια πολυάσχολη χρονιά.

Της Χριστίνας Πολυκάρπου

Το 2023 ήταν μια πολυάσχολη χρονιά για τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά τη στέψη του Καρόλου στις 8 Μαΐου. Αν και ορισμένα πράγματα παρέμειναν τα ίδια για τον William και την Kate, σε άλλες πτυχές η ζωή τους άλλαξε.

Και οι δύο βασιλείς ανέλαβαν αρκετούς νέους ρόλους ως αποτέλεσμα του θανάτου της εκλιπούσας βασίλισσας και της ανόδου του Καρόλου στο θρόνο. Ωστόσο, η πιο προφανής αλλαγή για τους βασιλικούς είναι ότι η kate αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντα μετά από μια εγχείρηση στην κοιλιά και τη διάγνωση του καρκίνου της.

Θέματα υγείας της Kate

Η πριγκίπισσα αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας τον Δεκέμβριο του 2023 και τον Ιανουάριο αποκαλύφθηκε ότι η βασίλισσα είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, αν και περισσότερες λεπτομέρειες τότε δεν ανακοινώθηκαν.

Παρά την εξήγηση για το πού θα βρισκόταν η Kate, άρχισαν να δημιουργούνται εικασίες σχετικά με το πού βρισκόταν, προκαλώντας διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Στις 22 Μαρτίου, η πριγκίπισσα της Ουαλίας μοιράστηκε ένα βίντεο όπου επιβεβαίωσε ότι οι μετεγχειρητικές εξετάσεις ανακάλυψαν καρκίνο και ότι ξεκίνησε θεραπεία για την πάθηση στα τέλη Φεβρουαρίου.

Διάβασε ακόμη – “Η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William ζουν μία κόλαση μετά τη διάγνωση με καρκίνο”

Αν και ο William συνέχισε να εκτελεί τα βασιλικά του καθήκοντα, με τον πρίγκιπα να αυξάνει τον φόρτο εργασίας του λόγω της διάγνωσης του καρκίνου του πατέρα του, η Kate αναρρώνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δεν έχει ανακοινωθεί ενημέρωση σχετικά με το πότε αναμένεται να επιστρέψει η Kate στα βασιλικά καθήκοντα, με μια δήλωση να αναφέρει μόνο: “Η πριγκίπισσα θα επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της όταν θα έχει την άδεια να το κάνει από την ιατρική της ομάδα. Είναι σε καλή διάθεση και είναι επικεντρωμένη στο να αναρρώσει πλήρως”.

Διάβασδε ακόμη – Όλα όσα δεν γνώριζες για τον γάμο του πρίγκιπα Harry και της Μeghan Markle

Νέοι ρόλοι

Ο William και η Kate έγιναν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας πριν από τη στέψη του βασιλιά, αλλά μετά την ιστορική αυτή περίσταση, το ζευγάρι έχει αναλάβει και άλλα καθήκοντα, κάποια πιο τιμητικά από άλλα.

Τον Αύγουστο, ο Κάρολος ανακατανέμει ορισμένους από τους παλιούς ρόλους της αείμνηστης μητέρας του, καθώς και ρόλους που κατείχε ο πρίγκιπας Andrew μέχρι που αποχώρησε ως ανώτερος βασιλικός λόγω των δεσμών του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστάιν.

Εκπαίδευση του George

Ο μεγαλύτερος γιος τους ο πρίγκιπας George, εξακολουθεί να φοιτά στο Lambrook School μαζί με τα μικρότερα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Charlotte και τον πρίγκιπα Louis. Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο, οι βασιλικοί γονείς έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη μελλοντική εκπαίδευση του George.

Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι ο George να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και να φοιτήσει στο Eton College, με τον νεαρό να δίνει ήδη εξετάσεις που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στην εισαγωγή του στο διάσημο ίδρυμα. Ωστόσο, το Eton δεν είναι η μόνη επιλογή του νεαρού βασιλικού και νωρίτερα μέσα στο έτος, ο William και η Kate εθεάθησαν να περιηγούνται στο St. Edward’s Independent School, ένα ίδρυμα στο Oxfordshire, το οποίο κοστίζει 47.000 λίρες το χρόνο, μαζί με το Marlborough College στο Wiltshire, το οποίο μετράει την Kate ως απόφοιτο.

Διάβασε ακόμη