Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

8 καλοκαιρινοί προορισμοί στο βουνό

Μια εναλλακτική πρόταση.

Το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ταξίδια, τις παραλίες, το θαλασσινό αεράκι και το ψαράκι πάνω στο κύμα. Ωστόσο, όσοι αναζητούν εναλλακτικές επιλογές, ξέρουν ότι το βουνό αποτελεί μια ξεχωριστή και πολύ καλή επιλογή για διακοπές, για να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα περάσεις εξίσου καλά. Και αν νομίζεις ότι δεν θα κάνεις βουτιές στο βουνό, κάνεις λάθος καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορεί να μην φαντάζεσαι. Οι καλοκαιρινές διακοπές στο βουνό είναι μια επιλογή που όσοι την κάνουν, συνήθως επιστρέφουν ξανά αρκετές φορές και οι λόγοι είναι πολλοί.

Παρακάτω σου δίνουμε οκτώ λόγους για να κάνεις καλοκαιρινές διακοπές στο βουνό, αλλά και πολλές προτάσεις για να περάσεις καλά!

Διακοπές στο βουνό και εναλλακτικές δραστηριότητες

Το βουνό προσφέρει αρκετές και διαφορετικές επιλογές όσον αφορά τις εναλλακτικές δραστηριότητες που αποτελούν και μοναδική εμπειρία. Εκτός από τους μεγάλους, τις δραστηριότητες στη φύση εκτιμούν πολύ τα παιδιά, τα οποία θα έχουν να διηγούνται μέρες περιπέτειας και ανακάλυψης. Γι’ αυτό ετοιμάσου για συναρπαστικές σε ένα (ή και στα τρία) θεματικά πάρκα περιπέτειας του Τρόοδους. Το Sparti Platres Rope Adventure Park (99 100040), με σχοινιά αναρρίχησης, τελεφερίκ, εναέριες γέφυρες, τοξοβολία, πύργους και δίχτυα, σε περιμένει μέσα στο πευκόφυτο δάσος των Πλατρών. Στο Marina’s Adventure Park στο γραφικό χωριό Κακοπετριά (99 998420), τα παιδιά θα ζήσουν νέες περιπέτειες, με αναρρίχηση, τοξοβολία, εμπόδια, αγωνιστική πίστα κ.ά., ενώ στο Adventure Mountain Park στην Κυπερούντα (99674126), μικροί και μεγάλοι θα επιδοθούν σε περιπετειώδεις δραστηριότητες, όπως paintball, τοξοβολία, laser tag, αναρρίχηση, orienteering και Tyrolean Traverse.

Διάβασε ακόμη – 7+1 αυλές που σε μαγεύουν στη Λεμεσό

Τα highlights: Αναμφισβήτητα τα μονοπάτια που υπάρχουν στην περιοχή (μπορείς να πάρεις ιδέες για διαδρομές από το site του mytroodos.com, ή να αυτοσχεδιάσεις, ακολουθώντας όποιο μονοπάτι σου φαίνεται πιο ειδυλλιακό), πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στη λίστα των things-to-do σου. Άλλωστε, περπατώντας κανείς ένα από τα μονοπάτια της φύσης -με τη δροσιά σύμμαχό του- έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα όμορφα χρώματα και τις μυρωδιές, να γνωρίσει την πλούσια πανίδα και χλωρίδα, να θαυμάσει το όμορφο τοπίο, να αναπνεύσει καθαρό αέρα και να χαλαρώσει το πνεύμα του. Στα βουνά του Τρόοδους έχουν δημιουργηθεί συνολικά 22 καθορισμένα μονοπάτια πεζοπορίας για να αναδείξουν τα όμορφα τοπία και τον έντονο μεσογειακό χαρακτήρα του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μονοπάτια αυτά μπορεί να τα διαβεί κανείς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οποιαδήποτε ώρα της ημέρας εφόσον η περιοχή καλύπτεται από δέντρα που κόβουν την υπεριώδη ακτινοβολία.. ενώ την ώρα που δύει ο ήλιος, το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο μαγικό!

Εμείς προτείνουμε να περπατήσεις στα πιο κάτω μονοπάτια:

Μονοπάτι Περσεφόνη: Μόλις 150 μέτρα από την Πλατεία Τροόδους, βρίσκεται ένα από τα πιο μαγευτικά και βατά μονοπάτια που διασχίζουν το πευκοδάσος. Σε υψόμετρο 1700 μέτρων, το μονοπάτι της φύσης “Περσεφόνη” είναι ιδανικό για ήρεμους περιπάτους, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ένα τα πιο εντυπωσιακά σημεία του μονοπατιού βρίσκεται περίπου 1 χλμ. μετά την εκκίνηση, αφού καλύπτεται από πυκνά και πανύψηλα πεύκα, που βοηθούν τις άγριες φτέρες να καλύπτουν το έδαφος σαν φυσικό χαλί, δημιουργώντας μυστικιστική ατμόσφαιρα. Έχει μήκος 3 χιλιόμετρα και καταλήγει στην άκρη στην τοποθεσία Μακριά Κοντάρκα, με συγκλονιστική θέα μέχρι τη θάλασσα της Λεμεσού.

Μονοπάτι Άρτεμις: Ένα από τα ομορφότερα στην οροσειρά του Τροόδους, όποια εποχή κι αν επιλέξει να το διασχίσει κανείς. Η αφετηρία βρίσκεται 300 μ. από το σημείο σύνδεσης του δρόμου προς Χιονίστρα με το δρόμο Τροόδους – Προδρόμου, σε υψόμετρο 1850 μέτρων. Έχει μήκος 7 χλμ., χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στη διαδρομή, πράγμα που το καθιστά κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Διασχίζοντάς το, περνάς μέσα από το δάσος της μαύρης πεύκης, όπου βρίσκονται και 2 αιωνόβια δέντρα ηλικίας 500 περίπου χρόνων, αλλά και από βραχώδη σημεία με εντυπωσιακή θέα (ξεχωρίζει το χωριό Πρόδρομος με το ξενοδοχείο Βερεγγάρια).

Μονοπάτι Καληδόνια: Το μονοπάτι που οδηγεί στον καταρράκτη, ακολουθώντας την πορεία του Κρυού Ποταμού, έχει μήκος περίπου 3 χλμ. Η διαδρομή είναι ολόκληρη κρυμμένη μέσα σε πυκνή βλάστηση, με έντονα τα αρώματα των ενδημικών δέντρων και των θάμνων δίπλα στο ποτάμι. Είναι μία μοναδική βόλτα που αξίζει να κάνεις, ακόμη και μαζί με μικρά παιδιά. Για να διασχίσεις το μονοπάτι χρειάζεται να φοράς κατάλληλα παπούτσια, κατά προτίμηση αδιάβροχα, αφού το μονοπάτι διακόπτεται αρκετές φορές από το ποτάμι.

Μονοπάτι της Μαδαρής: Ίσως η πιο εντυπωσιακή φυσική διαδρομή στην Κύπρο, τα «Τεισιά της Μαδαρής» αναμένεται να προσδώσουν περιπετειώδη χροιά στην υφιστάμενη ρουτίνα του παραθεριστή καθώς και να προσθέσουν στο ενεργητικό του απαράμιλλες εμπειρίες. Το μονοπάτι βρίσκεται μέσα στο Δάσος Αδελφοί σε τμήμα που έχει ενταχθεί στην περιοχή Natura 2000 “Μαδαρή – Παπούτσα”. Το Μονοπάτι Τεισιά της Μαδαρής συνδέεται με τα Μονοπάτια Μαδαρή – Δόξα σοι ο Θεός και Μαδαρή – Σελλάδι Καραμανλή στο σημείο της αφετηρίας του. Η διαδρομή εκτός από την επαφή με τη φύση προσφέρει πανοραμική θέα προς το Τρόοδος, τα χαμηλότερα σημεία της Σολιάς, τη Μεσαορία και στο πιο κοντινό πλάνο προς τα χωριά Καννάβια και Αγία Ειρήνη, Φράγμα Ξυλιάτου, Λαγουδερά, Πολύστυπος και στο τέλος προς την Πιτσιλιά και την επαρχία Λεμεσού.

Διάβασε ακόμη – Πρωταράς – Αγία Νάπα: Τα 11 beach bars που πρέπει να επισκεφθείς

Οι διακοπές στα βουνά του Τρόοδους είναι μάλλον η καλύτερη ιδέα αν αναζητάτε έναν ορεινό προορισμό για το καλοκαίρι κι έχετε μικρά παιδιά. Κι αυτό γιατί θα μικρά θα ενθουσιαστούν σίγουρα με όλα όσα θα ανακαλύψουν και θα μάθουν στην περιοχή. Αρκεί να επισκεφθείτε οπωσδήποτε:

Το Κέντρο επισκεπτών του γεωπάρκου Τροόδους στο μεταλλείο του Αμιάντου που θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες για τη γεωλογία της περιοχής. Το κέντρο είναι ανοικτό καθημερινά εκτός Δευτέρας 9.00 με 16.00.

Τον υπέροχο Βοτανικό κήπο Τροόδους “Α.Γ. Λεβέντης” που θα βρεις εντός του παλιού μεταλλείου του Αμιάντου. Ο κήπος περιλαμβάνει 150 είδη φυτών. Ανοικτός καθημερινά 9.00 με 14.00 και το σαββατοκύριακο μέχρι τις 16 .00.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Τροόδους, θα το βρεις κοντά στην πλατεία Τροόδους και θα σε εντυπωσιάσει με τις αναπαραστάσεις οικοτόπων με ταριχευμένα ζώα και πουλιά. Ανοικτό καθημερινά 10.00 με 16.00, τηλ.: 25420144.

Αν υπάρχουν κάποια Μουσεία που έχει η Κύπρος και ξεχωρίζουν τότε το Μουσείο Κυπριακού Σιδηροδρόμου στην Ευρύχου είναι σίγουρα ένα από αυτά. Αποτελεί το μοναδικό Μουσείο τέτοιου είδους στην Κύπρο και φιλοξενεί την ιστορία των τρένων που ταξίδεψαν για 46 χρόνια. Όσα ήταν και τα χρόνια της λειτουργία του Σιδηροδρόμου. Στα δωμάτιά του εκτίθενται αυθεντικά έγγραφα, σχέδια, φωτογραφίες και αντικείμενα σχετικά με τους σιδηρόδρομους της Κύπρου, καθώς και μοντέλα σταθμών και τροχαίου υλικού. Στην πίσω πλευρά, μάλιστα, έχει κτιστεί η πλατφόρμα και τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής με αυθεντικές ράγιες. Κάτω από ένα μεταλλικό στέγαστρο στην αυλή εκτίθενται επίσης δύο βαγόνια του Κυπριακού Σιδηρόδρομου. Ανοικτό καθημερινά, 08.30-16.00. Τηλ. 22 933010.

Βουτιές… διαφορετικές

Μπορεί τα ορεινά μέρη και χωριά να μην έχουν θάλασσα, αλλά τις βουτιές σου μπορείς να τις απολαύσεις. Βέβαια θα είναι διαφορετικές μιας και μιλάμε για βουτιές σε καταρράκτες. Έχεις δοκιμάσει για παράδειγμα να δροσιστείς στα νερά του καταρράκτη Καληδονίων; Πρόκειται για έναν από τους πιο ελκυστικούς και φημισμένους καταρράκτες της Κύπρου, που θα τον ανακαλύψεις παιρνώντας κατά μήκος ενός φυσικού μονοπατιού του Κρύου ποταμού. Μπορείς να ξεκινήσεις είτε από τον ‘Κρύο Ποταμό’, κοντά στην Προεδρική Κατοικία στο Τροόδος, ή στο σημείο ‘Ψηλό Δέντρο’ κοντά στο χωριό Πλάτρες. Κατάλληλος για να απολαύσεις τη δροσιά του όταν η ζέστη χτυπάει κόκκινο, είναι και ο Καταρράκτης Μυλλομέρης, ο οποίος μάλιστα έχει το μεγαλύτερο ύψος από όλους τους καταρράκτες του Τροόδους, με το νερό να πέφτει έντονα από ύψος 20 μέτρων! Βρίσκεται κατά μήκος της κοίτης του Κρύου Ποταμού κι εσύ θα τον εντοπίσεις είτε από το χωριό Πέρα Πεδί ταξιδεύοντας 4,2 χλμ., είτε από τις Πάνω Πλάτρες προς το Μονιατή, σε απόσταση 3,8 χλμ.. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, προσφέρεται ένα μονοπάτι της φύσης μήκους ενός χιλιομέτρου από την εκκλησία της Φανερωμένης στις Πάνω Πλάτρες. Ο δε Καταρράκτης Χαντάρας είναι αναμφίβολα ένα εξαίσιο δημιούργημα της φύσης, μαγεύει και εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη. Εδώ ο καταρράκτης ύψους οκτώ μέτρων σχηματίζει μια μικρή λίμνη, που περιβάλλεται από πλατάνια και κλήθρα. Ο συνδυασμός της μυρωδιάς της λεβάντας και του φασκόμηλου με τον ήχο των νερών που πέφτουν και τη γλυκιά μελωδία των νυχτοπουλιών μαγεύει τον επισκέπτη. Ανακάλυψέ τον ταξιδεύοντας 1,5 χιλιόμετρο βόρεια του χωριού Φοινί, 3,5 χιλιόμετρα από το μοναστήρι Τροοδίτισσα ή 5,5 χιλιόμετρα από το χωριό Πάνω Πλάτρες. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στους καταρράκτες με το αυτοκίνητο. Τέλος, μέσα σ’ ένα απίθανο τοπίο με πυκνή βλάστηση, θα βρεις και τον καταρράκτη Μέσα Ποταμού, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1000 μέτρων, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Αρκολαχανιά ή του Μεσα Ποταμού. Βρίσκονται βορειοδυτικά του Σαϊτά, κοντά στη Μονή Τιμίου Προδρόμου του Μέσα Ποταμού. Οι καταρράκτες, ύψους 7 μέτρων, δημιουργούν ένα μαγευτικό καταφύγιο για τον επισκέπτη. Είναι κρυμμένοι μέσα σε πευκόδασος και δρύες και σ ’αυτούς μπορείς να εξερευνήσεις τη φύση και να απολαύσεις την ευωδία της τοπικής χλωρίδας.

Πέρα από τους καταρράκτες, υπάρχουν αρκετά ποτάμια της Κύπρου που μπορείς να θαυμάσεις ή και να βάλεις απλώς τα πόδια σου για να δροσιστείς. Καθαρά τρεχούμενα νερά και μια εμπειρία εντελώς διαφορετική. Φωτογράφισε το φράγμα της Αρμίνου, κάθισε στο παγκάκι με θέα στο φράγμα Ξυλιάτου, ψάρεψε στο φράγμα του Καλοπαναγιώτη, θαύμασε τα χρώματα στο φράγμα του Προδρόμου, και κάνε στάση για ξεκούραση στη μικρή αποβάθρα που δημιουργήθηκε στο φράγμα Πέρα Πεδιού… το οποίο εντυπωσιάζει κάθε εποχή του χρόνου με τα χρώματα, την παραμυθένια ομορφιά του, αλλά και τις πάπιες που “κατοικούν” εκεί.

Διάβασε ακόμη – 15 εστιατόρια που “κρύβονται” μέσα σε ξενοδοχεία και πρέπει να τα επισκεφθείς

Στη διαδρομή προς τους καταρράκτες και τα φράγματα, θα συναντήσεις και μερικά από τα απείορυ φυσικού κάλλους ενετικά γεφύρια του νησιού μας! Κτισμένα από εξαιρετικούς μαστόρους και τεχνίτες πριν πολλά χρόνια, τα γεφύρια αυτά θεωρούνται κομψοτεχνήματα της λαϊκής τέχνης και είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες που πολλές φορές έρχονται ακόμη και από μακρινές χώρες του εξωτερικού για να τα δουν και να περπατήσουν στις πέτρινες ράχες τους! Το πανέμορφο γεφύρι της Μηλιάς, που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Πλάτες και Πέρα Πεδί στην επαρχία Λεμεσού, το γεφύρι του Τζιελεφού που είναι κτισμένο πάνω από τον ποταμό Διάριζο και αποτελεί το μεγαλύτερο από τα μεσαιωνικά γεφύρια του νησιού, το γεφύρι της Ελιάς, που βρίσκεται σε παραπόταμο του Διαρίζου ο οποίος έχει τις πηγές του κοντά στο χωριό Φοινί και ονομάζεται ‘Φοινιώτης’ κ.ά.

Ξενοδοχεία στο βουνό!

Εκτός βέβαια από τις βουτιές στη φύση, πάντα υπάρχει η επιλογή να διαλέξεις ένα κατάλυμα με πισίνα και να κάνεις βουτιές με θέα το βουνό. Υπάρχει καλύτερο; Πλάτρες, Αγρός, Καλοπαναγιώτης, Πεδουλάς, Κακοπετριά, Κυπερούντα, Σπήλια και πλατεία Τρόοδους σού δίνουν ενδιαφέρουσες επιλλογές για διαμονή.

Στις ανανεωμένες και άκρως αναβαθμισμένες Πλάτρες, θα κάνεις βουτιές στην πισίνα του Forest Park Hotel (25 421751), θα εξερευνήσεις το New Helvetia Hotel (25421348), που συνεχίζει να γράφει ιστορία, ανανεωμένο, και θα απολαύσειςτη θέα από το μπαλκόνι του Edelweiss Hotel (25 421335). Το Petit Palais Hotel (25421723) σε περιμένει ανανεωμένο για να γνωρίσεις το νέο του πρόσωπο και να μείνεις στα μοντέρνα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτιά του, ενώ ανανεωμένο εμφανίζεται και το ιστορικό Kallithea INN (25 422002) που διαθέτει σήμερα 9 ριζικά ανακαινισμένα δωμάτια, που φιλοξενούν 2-4 άτομα.

Στον Αγρό θα μείνεις στο ανανεωμένο Rodon Hotel and Resort (25 521201), που προσφέρει πισίνα, εστιατόρια και δωμάτια με πανοραμική θέα στις γύρω κοιλάδες και τα βουνά. Πολλές επιλογές για διαμονή διαθέτει και η Κακοπετριά: Ekali (22922501), Hellas (22922450), The Mill Hotel (22922536), Krystal (22922433) και Minaides Hotel (22922421) αποτελούν πλέον κλασικούς προορισμούς απόδρασης και ηρεμίας. Στον Καλοπαναγιώτη που θα πας (και) για τα ιαματικά νερά, θα μείνεις στο Castallia Hotel (22952455), στην Κυπερούντα σε περιμένει το Livadia Hotel (25532929), που διαθέτει μεταξύ άλλων εξωτερική πισίνα και κέντρο σπα, ενώ στα Σπήλια το λιλιπούτειο μεν, γραφικό δε The Marjay Inn Hotel (22922208). Στον Πεδουλά επίλεξε ανάμεσα στα Health Habitat Hotel & Slimming Resort (22952283), Elyssia Hotel (22953737), Christys Palace Hotel (22 952655), Central Hotel (22 952 457), Mountain Rose Garden Hotel (22952727), και το Two Flowers Hotel (22 952372).

Πέρα από τα ξενοδοχεία, στα χωριά του Τρόοδους θα βρεις και παραδοσιακά σπίτια, τα οποία έχουν ανακαινιστεί, διατηρώντας τον ιστορικό τους χαρακτήρα και τα οποία διαθέτουν όλες τις ανέσεις για να απολαύσεις άνετες διακοπές.

Έξοδος στο χωριό!

Στα πιο διάσημα ορεινά χωριά του Τροόδους δεν είναι μόνο τα μονοπάτια της φύσης, οι καταρράκτες και τα ξενοδοχεία που ζωντανεύουν όταν μπαίνει για τα καλά η θερινή περίοδος, αλλά και τα μπαράκια και τα all day καφέ-εστιατόρια που βρίσκονται κοντά τους. Άλλωστε μια σωστή καλοκαιρινή απόδραση θέλει όλο το ‘πακέτο’: από παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια, μέχρι μοδάτα μπαρ ή τόπους για πιο χαλαρή νυχτερινή διασκέδαση, όπου μπορείς να πιεις ποτό ή κάποιο καλοφτιαγμένο κοκτέιλ. Επειδή λοιπόν το καλοκαίρι θέλει και το ποτό του, οι ορεινοί μας προορισμοί διαθέτουν ονομαστά στέκια, τα οποία αξίζει να επισκεφθείς εσύ και η παρέα σου. Κράτα σημειώσεις: Στον Καλοπαναγιώτη θα πας στο ΚαφεΟίνος για μπίρα, κοκτέιλ και πάρτι στον δρόμο, στην Κακοπετριά σε περιμένει το Corner Mill Cafe and Bar, ένα πανέμορφο στέκι μέσα στο πράσινο, το οποίο υπόσχεται τα πιο δροσερά και καλοκαιρινά βράδια με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, δροσερά ποτά, ναργιλέ, σνακ και ωραίες μουσικές βραδιές αλλά και το Κατώι Μπαράκι, ένα υπέροχο μέρος με μία πανέμορφη αυλή το οποίο τα Παρασεκυοσάββατο φιλοξενεί DJ. Η Κυπερούντα, από την άλλη διαθέτει το Dolly Snack Bar αλλά και το Kyperia Bar, τα οποία θα αποτελέσουν προορισμό για κρασί και μεζεδάκια. Καλό κρασί θα πιεις και στο Βουνί, στο κομψό και ατμοσφαιρικό Gin & Wine Bar, το οποίο αποτελεί μέρος του κατάλυμα Οίνου Στράτα, αλλά και στο Agrovino Wine Bar στη γραφική Λόφου. Στην πλατεία Τρόοδους σε υποδέχεται το Wine bar “1725”, που δημιουργήθηκε δίπλα στο Troodos Hotel, σε ένα παλιό αρχοντικό στα 1725 μέτρα υψόμετρο (εξ ου και το όνομά του) το οποίο σε περιμένει στην υπέροχη βεράντα για καφέ, μπίρα ή κρασάκι παρέα με platter. Για το τέλος, αφήσαμε τα ολοκαίνουρια στέκια στις Πλάτρες τα οποία ανανέωσαν ήδη το σκηνικό στο χωριό. Στις κοσμοπολίτικες Πλάτρες λοιπόν θα βρεις πολλές παρέες να απολαμβάνουν τη δροσιά της περιοχής, στο Tegridy Park, του οποίου το σκηνικό στήνεται ανάμεσα σε δεκάδες πανήψυλα δέντρα -πεύκα, πλάτανους, λεύκες και σκλήδρους! Στο Tegridy, το οποίο προσδιορίζεται ως ένα all day café bar, μπορείς να απολαύσεις καφέ, brownies, blondies και healthy balls, όπως επίσης κοκτέιλ και άλλα ποτά, αλλά και φαγητό, επιλέγοντας ανάμεσα σε σαλάτες, πίτσα και wraps. Από την άλλη, ψάξε και το Cleopatra Le Bistro, έναν νέο, πολύ περιποιημένο χώρο, ο οποίος δημιουργήθηκε σε ένα παλιό κτίριο που διατηρεί την αίγλη του παρελθόντος, και ο οποίος σε καλεί για καφεδάκι, φαγητό και κοκτέιλ, απολαμβάνοντας την κίνηση των Πλατρών!

Αξέχαστα καλοκαίρια στο χωριό!

Εντυπωσιακά και έντονα νεολαιίστικα είναι και τα φεστιβάλ/πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται τα καλοκαίρια στα χωριά μας, με φιλοξενούμενους αγαπημένους Ελλαδίτες καλλιτέχνες. Μάλιστα μερικά από αυτά αποτελούν πλέον θεσμό και σταθερό καλοκαιρινό ραντεβού. Σημείωσε το μουσικό φεστιβάλ αντίλαλος στην Κυπερούντα (8/8), το φεστιβάλ Δεκαπενταύγουστου στη Λόφου, με τον Ηλία Καμπακάκη (12-15/8), τη μεγάλη συναυλία του Νίκου Κουρκούλη και της Κέλλυς Κελεκίδου στο Πελένδρι (13/8) και την εμφάνιση του Χρήστου Δάντη στον Αγρό (13/8).

Και επειδή καλό είναι να θυμόμαστε ότι βρισκόμαστε στο χωριό, όπου το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει, γι’ αυτό καλό είναι να μην πας ως εκεί χωρίς ζακέτα. Ναι, ακόμα και τον Αύγουστο! Γι’ αυτό λοιπόν, προτού πάρεις τα βουνά, πάρε ζακέτα!

Πηγή: checkincyprus.com

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη