Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τα πέντε βιβλία που πρέπει να διαβάσεις το 2023

Βιβλία που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν σε κάθε γυναικεία βιβλιοθήκη.

Της Ελευθερίας Παπαδάκη

Η ανάγνωση βιβλίων κάθε είδους από μυθιστορήματα και δοκίμια έως διηγήματα και συλλογές ποιημάτων εξευγενίζουν τον άνθρωπο και ανοίγουν έναν άλλο παράθυρο στην θέαση του κόσμου.

Είσαι ο ίδιος ή έχεις αλλάξει μετά την ανάγνωση ενός βιβλίου; Σίγουρα κάτι μαθαίνεις και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Διάβασε ακόμη – Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γιάννη Μιχαήλ με τίτλο “Ξανά-Ζωγράφισε Τη Ζωή Σου”

Ο Jorge Luis Borges, για παράδειγμα, πάντα φανταζόταν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης και υποθέτουμε πως δεν έπεσε και πολύ έξω (δε γνωρίζουμε, υποθέτουμε).

Παρακάτω παραθέτουμε πέντε βιβλία που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν σε κάθε γυναικεία βιβλιοθήκη.

1. Πώς να επιτύχεις σε 24 ώρες, συγγραφέας Συγγραφέας: Χατζηστεφανή, Μαρία

Κάθε επιτυχία απαιτεί χρόνο, υποµονή και τεράστια αποφασιστικότητα. Η Μαρία τα κατάφερε χάρη στο µμεγαλεπήβολο όραμα της, στην ανάληψη ρίσκων, στην επιλογή κατάλληλων συνεργατών και στην επιτυχημένη στρατηγική της για τη δηµιουργία αναγνωρισιµότητας του brand της και την εδραίωση της προσωπικής της επωνυμίας. Πιστεύει ότι όλοι και όλες µας µπορούµε να επιτύχουμε τους στόχους µας, εάν αφοσιωθούμε σε αυτούς, και στο βιβλίο της αποκαλύπτει τον τρόπο, τις συμβουλές αλλά και τα μυστικά της.

2. Ναι, συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης

Ο συγγραφέας των bestsellers “Το Δώρο” & “Το Δώρο 2” Στέφανος Ξενάκης επιστρέφει με ένα βιβλίο – έκπληξη. Μέσα από 20 διαλόγους πάνω σε έννοιες που δεν μας έμαθαν, ο συγγραφέας μάς προσκαλεί σε ένα ταξίδι αναζήτησης. Βαθύ, διεισδυτικό, απελευθερωτικό, το ΝΑΙ ξεκινάει σαν ψίθυρος και μεταμορφώνεται σε έναν ύμνο για τη ζωή. ΝΑΙ!

Διάβασε ακόμη – Sarah Jessica Parker: 6 βιβλία που της άλλαξαν τη ζωή

3. Manifest, Φτιάξε την ζωή σου όπως την θέλεις, Συγγραφέας Ρόξι Ναφούσι

Γραμμένο από την coach προσωπικής ανάπτυξης και “Βασίλισσα του Manifesting” Ρόξι Ναφούσι, το βιβλίο αυτό είναι o απαραίτητος οδηγός για οποιονδήποτε θέλει να νιώσει πως κρατάει το τιμόνι της ζωής του. Σε μόλις επτά απλά βήματα, θα μπορέσεις να κατανοήσεις την πραγματική τέχνη του manifesting / της υλοποίησης και να δημιουργήσεις τη ζωή που πάντα ονειρευόσουν.

4. Το λουλούδι του πάγου, συγγραφέας Μαρία Τζιρίτα

Η Αλεξάνδρα Πανοπούλου είναι όμορφη, πλούσια και σύντομα θα γίνει πολύ διάσημη κατακτώντας τον τίτλο της βασίλισσας της ελληνικής τηλεόρασης. Παντρεύτηκε τον μεγάλο της έρωτα, τον Λεωνίδα, ο οποίος την λατρεύει, κι απέκτησε μαζί του έναν γιο, τον Όμηρο. Έχει πάντα κοντά της την παιδική της φίλη Ελίνα, που τρέχει σε κάθε της ανάγκη, και τους γονείς της, που δεν της χαλούν κανένα χατίρι. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι μια πολύ τυχερή κι απόλυτα ευτυχισμένη γυναίκα. Όμως δεν είναι. Στην ιστορία του βιβλίου η ηρωίδα δεν είναι η Αλεξάνδρα, η πρωταγωνίστρια του. Πραγματική ηρωίδα είναι η Ελίνα, και τραγικοί ήρωες ο Λεωνίδας και ο μικρός Όμηρος. Σύντομα θα καταλάβετε το γιατί…

5. Η Αλήθεια, συγγραφέας Νικόλαος Σμυρνάκης

Η Αλήθεια, αν διαδοθεί, είναι ικανή να επηρεάσει την ανθρωπότητα με έναν απίθανα καταλυτικό τρόπο. Είναι το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες, λύνει κάθε γρίφο, δίνει απάντηση σε κάθε ερώτημά σου, σε απελευθερώνει από κάθε φόβο. Και δεν μπορείς να φανταστείς πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος όταν δεν φοβάται άλλο. Όταν δεν φοβάται πια… Αλήθεια, εσύ αντέχεις την Αλήθεια;

Διάβασε ακόμη