Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Πώς να κάνεις φίλους όταν μετακομίζεις σε μια νέα πόλη

Ίσως σου φαίνεται λιγάκι δύσκολο, αλλά σου έχουμε συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

Σεπτέμβριος. Ο μήνας που σου θυμίζει πως τελείωσε το καλοκαίρι και οι ξέγνοιαστες μέρες σου στην παραλία και επιστρέφεις στη ρουτίνα και τις υποχρεώσεις σου. Πέραν από την επιστροφή στα πανεπιστήμια, είναι μια περίοδος στην οποία πολλά άτομα επιλέγουν να κάνουν μια νέα αρχή και ίσως μια νέα αρχή σε μια νέα πόλη ή χώρα όπου πιθανότατα έχουν βρει μια ευκαιρία για δουλειά.

Όταν μετακομίζεις σε μια άλλη πόλη με σκοπό να σπουδάσεις, αν και στην αρχή ίσως αγχωθείς λιγάκι, στην πορεία βλέπεις ότι είναι αρκετά εύκολο να γνωρίσεις άτομα μέσα από τα κοινά μαθήματα, τις εξόδους σε φοιτητικά στέκια και χώρους του πανεπιστημίου. Τι συμβαίνει όμως όταν μετακομίζεις για δουλειά ή για να ψάξεις για δουλειά; Αν και μπορεί να είναι λιγάκι πιο δύσκολο, μη σε απασχολεί γιατί σου έχουμε πέντε τρόπους να γνωρίσεις ανθρώπους και να δημιουργήσεις νέες φιλίες όπου κι αν βρίσκεσαι.

Επικοινώνησε με κάποιο φίλο σου που γνωρίζει άτομα στην περιοχή

Ίσως εσύ δεν έχεις κάποιον φίλο ή γνωστό στην περιοχή που μετακομίζεις, αλλά είναι πιθανό κάποιος άλλος φίλος σου να έχει. Επικοινώνησε και κανόνισε μια συνάντηση για καφέ. Η μια γνωριμία φέρνει την άλλη και πολύ πιθανό αν ταιριάξετε, να προκύψει μια φιλία.

Διάβασε ακόμη – Επιστροφή στη δουλειά: Πως θα έχεις καλή διάθεση όταν ξαναμπαίνεις στη ρουτίνα

Γνώρισε τους γείτονές σου

Το πιο πιθανό είναι πως εκεί που μετακομίζεις θα υπάρχουν και αρκετοί άλλοι στο ίδιο κτήριο. Μη ντραπείς να χαιρετήσεις και να γνωριστείς με αυτά τα άτομα όταν έρθεις σε επαφή μαζί τους. Σκέψου ότι ίσως βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εσένα ή βρίσκονται καιρό στην πόλη και θα σε βοηθήσουν να βρεις τα πατήματά σου ευκολότερα.

Συνδέσου με τους νέους σου συναδέλφους

Στο νέο εργασιακό σου περιβάλλον θα γνωρίσεις διάφορα άτομα. Ακόμη και στην περίπτωση που εργάζεσαι από το σπίτι, μπορείς να γνωριστείς με τους συναδέλφους σου και να δημιουργήσεις μια παραπάνω σχέση που σίγουρα θα σε βοηθήσει.

Δοκίμασε μερικές ομαδικές δραστηριότητες

Ποια είναι τα αγαπημένα σου χόμπι; Ψάξε και βρες μαθήματα και δραστηριότητες στην περιοχή σου. Με αυτό τον τρόπο, θα γνωρίσεις νέα άτομα με τα οποία έχετε ήδη ένα σημαντικό κοινό – τα ενδιαφέροντά σας.

Να είσαι ανοικτή

Μια φιλία μπορεί να προκύψει από το πουθενά. Από μια βόλτα στον δρόμο μέχρι τα ψώνια στο σουπερμάρκετ. Να είσαι ανοικτή στο να γνωρίσεις κόσμο και να σκέφτεσαι πως θα μπορούσε να εξελιχθεί μια τυχαία γνωριμία, έτσι ώστε όταν έρθει να μην την αφήσεις να σου ξεφύγει.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη