Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

To Amalgamation Project στο Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21

Στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, με ελεύθερη είσοδο.

Το μουσικό σχήμα Amalgamation Project της Βασιλικής Αναστασίου, μας υποδέχεται την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI21 και κάτω από το γενικό τίτλο “Πολιτισμός Ξανά!”.

Το Amalgamation Project απαρτίζεται από 4 μουσικούς και 6 φωνές και θα εμφανιστούν στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, για να μας “παρασύρουν” σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι που ισορροπεί ανάμεσα σε Μεσογειακούς και Βαλκανικούς ήχους και τα πλούσια χρώματα της πολυφωνίας.

Στη φετινή εμφάνισή τους, στο Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21, θα ακουστούν παραδοσιακά και παραδοσιακότροπα τραγούδια σε διασκευές Ερμή Μιχαήλ, όπως και δικές τους καινούριες συνθέσεις.

Οι γυναικείες φωνές θα σμίξουν με τα κρουστά, το βιολί αλλά και το σημερινό ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας και του μπάσου. Τραγούδια ιδωμένα από το πρίσμα και τον ήχο της σύγχρονης εποχής. Βυζαντινοί ήχοι, λαρυγγισμοί, διάλεκτοι μειονοτήτων σε συνδυασμό με μοντέρνα αρμονία και body percussion.

Συντελεστές: Φωνή́/έρευνα/συνθέσεις – Βασιλική́ Αναστάσιου, Κιθάρα/διασκευές/συνθέσεις – Ερμής Μιχαήλ, Βιολί- Μιχάλης Κουλουμής, Κρουστά́ – Ρόδος Παναγιώτου, Μπάσο – Ανδρέας Ροδοσθένους, Από γυναικεία χορωδία Amalgamation – Αννίτα Κωνσταντίνου, Αργυρώ Χριστοδούλου, Μυρτώ Αριστείδου, Χριστίνα Αντωνιάδου, Χριστίνα Παπαμιχαήλ. 

Info: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία, τηλ.: 22 128157, www.boccf.org

Διάβασε ακόμη