Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Micro-cation: Πώς θα κάνεις γρήγορες κι εύκολες διακοπές

Η νέα τάση για να κάνεις ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα μέσα σε λίγες ημέρες.

Τα απαιτητικά προγράμματα και οι καθημερινές υποχρεώσεις δεν σου επιτρέπουν πάντα να φύγεις για παραπάνω από μερικές ημέρες για διακοπές. Εκτός όμως από τα στενά χρονικά περιθώρια, συχνά τίθεται και το θέμα των οικονομικών. Αν όμως χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, είναι μπορείς να χαλαρώσεις, να γεμίσεις ενέργεια και να εξερευνήσεις ένα νέο μέρος χωρίς να χάσεις πάρα πολύ χρόνο ή χρήματα. Οι γρήγορες και εύκολες διακοπές είναι μια αυξανόμενη τάση – τόσο μεγάλη που πλέον έχουν και όνομα: Micro-cation. Και ίσως να είναι η λύση για να βγει πιο εύκολα ο χειμώνας.

Μπορεί να διανύουμε ήδη τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, όμως υπάρχει χρόνος για περιπέτεια, ιδίως αν ακολουθήσεις κι εσύ την εν λόγω τάση. Το Micro-cation μπορεί να αποδειχθεί αρκετά πιο διασκεδαστικό και αξέχαστο από τις πολυημέρες διακοπές, ακόμη και καλύτερο.

Τι πρέπει, λοιπόν, να ξέρεις για τις εύκολες και γρήγορες διακοπές;

Διάβασε ακόμη – Πρωταράς: Βρήκαμε όλα όσα πρέπει να κάνεις πριν φύγει το καλοκαίρι

Ο χρόνος του ταξιδιού

Αυτός είναι πιθανώς ο πιο σημαντικός παράγοντας για να κάνεις το ταξίδι σου όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό. Δώσε προτεραιότητα στους προορισμούς που είναι προσεγγίζονται πιο εύκολα, ανεξάρτητα από το πώς σχεδιάζεις να φτάσεις εκεί. “Οποιοδήποτε σύντομο ταξίδι θα πρέπει να είναι μια εύκολη πτήση (που μπορείς να φτάσεις σε περίπου μία ώρα ή δύο) ή οδήγηση σε σύντομο χρονικό διάστημα” συμβουλεύει η travel guru Brianna Glenn από το Milk & Honey Travels. Το τελευταίο που θέλεις είναι να νιώθεις ότι έχεις περάσει όλη σου τη μέρα στο αυτοκίνητο.

Εστίασε στις εμπειρίες

Όπως εξηγεί η Glenn, μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα μέρη ενός ταξιδιού είναι τα εντελώς απροσδόκητα. Επομένως, ενώ είναι χρήσιμο να επιλέξεις τον προορισμό σου με κάποια κριτήρια ως προς τις πιθανές εμπειρίες που μπορεί να έχεις εκεί (γευσιγνωσία κρασιού, αν είσαι κοντά σε έναν αμπελώνα, για παράδειγμα), είναι σημαντικό να αφεθείς και σε κάτι αυθόρμητο, όταν το επιτρέπει ο χρόνος.

Φαγητό

Το Micro-cation δεν επιτρέπει πολλές δραστηριότητες, αλλά το φαγητό μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες ανεξαρτήτως προορισμού. Τι καλύτερο από το να εξερευνήσεις ένα καινούργιο μέρος μέσα από την τοπική του κουζίνα; Θα εκτιμήσεις τις μικρές στιγμές και θα έχεις να δώσεις προτάσεις με την επιστροφή σου. Μόνο φρόντισε να έχεις κάνει την έρευνά σου πριν φτάσεις για να κερδίσεις χρόνο.

Αποσυμπίεση

Αξιοποίησε στο έπακρο τις μίνι διακοπές σου, κάνοντας ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις σου. Αυτό σημαίνει λιγότερος χρόνος συνδεδεμένη στα social media και ελάχιστη χρήση κινητού. “Χρησιμοποιήσε αυτές τις ημέρες για να κάνεις μία ψηφιακή απεξάρτηση” λέει η Glenn.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη