Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Hedi Slimane: Αποχωρεί από τον οίκο Celine;

Οι φήμες θέλουν τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Celine να οδηγείται προς την έξοδο.

Οι φήμες που θέλουν τον Hedi Slimane να έχει ενημερώσει τον όμιλο LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, στον οποίο ανήκει η Celine, ότι αποχωρεί από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή είναι τόσο έντονες (οριακά σίγουρες) που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και οι πρώτες πληροφορίες για το ποιος θα τον αντικαταστήσει. To συμβόλαιο του Slimane με τον όμιλο έληξε στις αρχές του έτους και οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του φαίνεται πώς οδηγούν στην έξοδό του από τη Celine, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BoF – που πρώτο μετέφερε την πληροφορία.

Το ρεπορτάζ μεταφέρει πληροφορίες που θέλουν τον σχεδιαστή να έχει ζητήσει μία υπέρογκη αύξηση μισθού, αλλά και δικαιώματα πάνω στα προϊόντα που κυκλοφορούν με την υπογραφή του από το brand – “από τις καμπάνιες ώς τις φόρμουλες των αρωμάτων”. Από την άλλη, αναφέρει ότι ο LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton έχει ήδη ξεκινήσει τις συνεντεύξεις με τους πιθανούς αντικαταστάτες. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, πρέπει να γεμίσει και τη θέση που άφησε κενή στον Givenchy ο Matthew Williams με την αποχώρησή του την περσινή χρονιά.

Διάβασε ακόμη – Το Voyager show του οίκου Louis Vuitton στη Σαγκάη

Στο μεταξύ, νεώτερο ρεπορτάζ του WWD αναφέρει ότι ο όμιλος έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στον Michael Rider, τον creative director της Polo Ralph Lauren, για τη θέση του Slimane. O Rider είχε εργαστεί, από το 2008 ως το 2018, ως designer director για τις RTW συλλογές του brand υπό τη Philo, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί ως σχεδιαστής στον Balenciaga.

Διάβασε ακόμη – Τα long shorts είναι το must have του ανοιξιάτικου στιλ

Ο Hedi Slimane ανέλαβε τη Celine το 2018 μετά την αποχώρηση της Phoebe Philo και στα έξι χρόνια του ως καλλιτεχνικός διευθυντής κατάφερε να κάνει το brand ένα από τα πιο κερδοφόρα του ομίλου. Σύμφωνα με το BoF, τα έσοδα από την περσινή χρονιά έφτασαν τα 2.1 δισεκατομμύρια δολάρια. Υπό τον Slimane, η Celine επεκτάθηκε στο menswear, στην couture, στα αρώματα και την ομορφιά. Η cool παριζιάνικη αισθητική που εκπροσωπεί η Celine του Slimane, σε συνδυασμό με εκλεκτικότητα στον τρόπο που επικοινωνούσε τα πρότζεκ και της συλλογές τους, καλλιεργώντας πάντα προσδοκίες, έχουν εξελίξει τη Celine σε μία επωνυμία αυθεντικής πολυτέλειας του σήμερα.

Ο Slimane από το 2000 έως το 2007 ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Dior Homme, των ανδρικών κολεξιόν δηλαδή του οίκου Dior, ενώ από το 2012 έως το 2016 ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Saint Laurent. Η signature αισθητική του είναι σίγουρα απ’ αυτές που θα λείψουν στη μόδα (έστω κι αν είναι για προσωρινά), ειδικά αν επιβεβαιωθεί η φήμη. Το ρεπορτάζ, μάλιστα, του WWD αναφέρει ότι αυτό που δεν μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα είναι το πότε θα συμβεί η ανακοίνωση της αποχώρησής του – ίσως, υποστηρίζει, κάποια στιγμή αργότερα μέσα στη χρονιά-, και όχι το αν θα αποχωρήσει. Αυτό θεωρείται (μάλλον) σίγουρο.

Πηγή: Harpersbazaar.gr

Διάβασε ακόμη