Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Αυτές είναι οι 9 φράσεις που θα σώσουν τον γάμο σου

Nα τις χρησιμοποιείς κάθε μέρα.

Κάθε γάμος έχει τις δυσκολίες της, τις αναποδιές του και τα τρωτά του σημεία. Αλλά αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι πώς εσύ και ο σύντροφός σου αλληλεπιδράτε σε τακτική βάση και καταφέρνετε να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο.

Αν χρησιμοποιείτε και οι δυο καθημερινά οποιαδήποτε από τις παρακάτω φράσεις με τον σύντροφό σου, ο γάμος σας θα είναι ευτυχισμένος.

1. “Εκτιμώ την προσπάθειά σου”

Είναι δελεαστικό να επικεντρώνεσαι υπερβολικά σε πράγματα που δεν σου αρέσουν στον σύντροφό σου και να τα επισημαίνεις με κάθε ευκαιρία. Αλλά είναι σημαντικό να τονίζεις και τις καλές του πράξεις. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια εκφράζουν ευγνωμοσύνη για τις προσπάθειες του άλλου. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις τον σύντροφό σου να νιώθει ότι τον εκτιμούν.

Παρόμοιες φράσεις:

“Εκτιμώ πολύ που εργάζεσαι τόσο σκληρά για να στηρίξεις την οικογένειά μας”.

“Είμαι ευγνώμων που πηγαίνεις τα παιδιά στο σχολείο γιατί με βοηθά να κάνω κάποιες δουλειές το πρωί”.

2. “Μου αρέσεις”

Τα πιο υγιή ζευγάρια δεν αγαπούν μόνο ο ένας τον άλλον, αρέσει ο ένας στον άλλον. Το να αγαπάς κάποιον είναι ένα έντονο συναίσθημα στοργής. Το να σου αρέσει σημαίνει ότι τον βλέπεις όπως πραγματικά είναι και αναγνωρίζεις τα χαρακτηριστικά που σου αρέσουν.

Παρόμοιες φράσεις:

“Μου αρέσει που είσαι τόσο παθιασμένος με τη γυμναστική”.

“Μου αρέσει το πόσο αφοσιωμένος είσαι στα χόμπι σου”.

3. “Βοήθησέ με να το καταλάβω καλύτερα”

Όλοι έχουμε διαφορετικές ανατροφές, τρωτά σημεία, αξίες και πεποιθήσεις που διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργούν οι σχέσεις. Εάν ο σύντροφός σου αντιδρά σε μια κατάσταση με τρόπο που δεν καταλαβαίνεις, το να του πεις ότι θέλεις να τον γνωρίσεις καλύτερα είναι το κλειδί για την επίλυση των συγκρούσεων και τη σύνδεση σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Παρόμοιες φράσεις:

“Δεν ξέρω γιατί αυτό σε στενοχωρεί τόσο πολύ. Σε παρακαλώ βοήθησέ με να καταλάβω την οπτική σου.”

“Θέλω να το αντιμετωπίσουμε μαζί και πρέπει να σε καταλάβω καλύτερα για να το κάνω αυτό”.

4. “Σε ακούω…”

Οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτες, αλλά είναι σημαντικό να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον μέσω της ενεργητικής ακρόασης. Σταμάτα να είσαι “σωστή” ή να επιμένεις μόνο στη δική σου άποψη και προσπάθησε να ακούσεις προσεκτικά τον σύντροφό σου.

Παρόμοιες φράσεις:

“Θα σταματήσω να μιλάω τώρα και πραγματικά θα προσπαθήσω να ακούσω την άποψή σου”.

“Θέλω να καταλάβω τη δική σου πλευρά, ακόμα κι αν διαφωνούμε”.

5. “Συγγνώμη”

Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά ή όπως έχουν προγραμματιστεί, τα υγιή ζευγάρια γνωρίζουν ότι και οι δύο έχουν ευθύνη. Το να αναλάβεις το μερίδιο της ευθύνης σου στις συγκρούσεις και να ζητάς ειλικρινή συγγνώμη, είναι σημαντικό για την αποκατάσταση της σχέσης μετά από καυγά.

Παρόμοιες φράσεις:

“Συγνώμη που δεν σου μίλησα με σεβασμό”.

“Δεν μου άρεσε αυτό που έκανες χθες το βράδυ αλλά σου ζητώ συγγνώμη για την επίθεση”.

6. “Σε συγχωρώ. Μπορείς να με συγχωρήσεις;”

Η συγχώρεση είναι δύσκολη. Απαιτεί να είσαι ευάλωτος, να αφήσεις κάτι που σου προκάλεσε πόνο και να αλλάξεις τα συναισθήματά σου προς τον σύντροφό σου. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που ξέρουν να συγχωρούν είναι πιο πιθανό να έχουν πιο μακροχρόνιες και ευτυχισμένες σχέσεις.

Παρόμοιες φράσεις:

“Ξέρω ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, οπότε προσπαθώ να το αφήσω πίσω και να προχωρήσω”.

“Έκανα ένα λάθος και προσπαθώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου. Ελπίζω να μπορέσεις να με συγχωρήσεις κι εσύ”.

7. “Είμαι αφοσιωμένος σε σένα”

Το να είσαι σε σχέση είναι επιλογή. Το να καθησυχάζεις τον σύντροφό σου ότι εξακολουθείς να επιλέγεις να είσαι μαζί του και να αντιμετωπίζετε από κοινού τις προκλήσεις, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας.

Παρόμοιες φράσεις:

“Ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, εξακολουθώ να επιλέγω να είμαι μαζί σου”.

“Είμαι εδώ και θέλω να το κάνω αυτό μαζί σου. Είμαστε μια ομάδα.”

8. “Ας διασκεδάσουμε λίγο!”

Αν μπορείς να κάνεις χιούμορ (ή να πειράζετε ο ένας τον άλλον) σε τεταμένες στιγμές, η σχέση σας μπορεί να είναι πιο δυνατή από ό,τι νομίζεις. Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι σε θέση να σπάσουν την ένταση και να αναβαθμίσουν τη διάθεσή τους με ένα ειλικρινές χαμόγελο, ανόητα αστεία ή ένα αστείο πείραγμα.

Παρόμοιες φράσεις:

“Πρέπει να πάρουμε λίγο καθαρό αέρα. Τι θα ήθελες να κάνουμε σήμερα;”

“Ξέρω ότι μερικές φορές είμαι υπερβολική. Ας πάρουμε μια ανάσα και ας δούμε μια κωμωδία”.

9. “Σ’ αγαπώ”

Αυτό είναι απλό αλλά πάντα αξίζει να το υπενθυμίζει ο ένας στον άλλον. Το να εκφράσετε προφορικά την αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλον κρατά τη σχέση ζωντανή. Και όταν το λες, βεβαιώσου ότι το εννοείς πραγματικά.

Πηγή: shape.gr

Διάβασε ακόμη