Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

4 συμβουλές για να διαλέξεις μόνη σου το μονόπετρο των ονείρων σου

Πάνε οι εποχές που το μονόπετρο ήταν υπόθεση του γαμπρού και της πεθεράς (ευτυχώς!).

Μπορεί να μην περίμενες ποτέ την πρόταση γάμου που μόλις δέχθηκες, στην περίπτωση, όμως, του μονόπετρου δαχτυλιδιού αρραβώνων δεν πρέπει να υπάρχουν εκπλήξεις. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πλέον τα ζευγάρια, εκτός των πολύ ρομαντικών, αποφασίζουν από κοινού το ότι θα κάνουν το επόμενο βήμα, λες και κανονίζουν ένα ταξίδι, το οποίο είναι απόλυτα σωστό, δεδομένης της νέας κοινής πορείας που θα ξεκινήσει σύντομα. Παίρνοντας, λοιπόν, από κοινού την απόφαση του γάμου, η επιλογή του δαχτυλιδιού που θα κοσμεί τον δικό σου παράμεσο, είτε θα ακολουθήσεις τις δημοκρατικές διαδικασίες, διαλέγοντάς το από κοινού, ή επιλογή θα γίνει, αφού πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Συνεπώς, είτε θέλεις να του δώσεις hints για το προς ποια κατεύθυνση να ψάξει ή αν το διαλέξεις μόνη σου, οφείλεις να γνωρίζεις τα παρακάτω.

Διάβασε ακόμη – 6 tips που ακολουθούν τα “ζεν” ζευγάρια

- Advertisement -

Ξέχασε το τι ίσχυε
Μέχρι πρόσφατα υπήρχε η άποψη πως το μονόπετρο αρραβώνων, θα πρέπει να κοστίζει το σύνολο δύο μισθών σου. Είναι περιττό να πούμε πως κάτι τέτοιο πλέον δεν είναι εφικτό, όταν έχεις να πληρώσεις ενοίκιο, λογαριασμούς, βενζίνη και φυσικά να ζήσεις. Συνεπώς, οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας όσα ίσχυαν και να επινοήσουμε νέες νόρμες για εμάς, ο καθένας για τον εαυτό του, αυτό που του ταιριάζει περισσότερο.

Υπολόγισε το budget
Πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση, οφείλεις να ορίσεις ένα budget, ώστε να μην ξεφύγεις. Θα το πληρώσετε μαζί, θα βοηθήσουν οι γονείς, υπάρχει κάποιο κρυφό budget που δε γνώριζες; Όποια περίπτωση κι αν ισχύει, πρέπει να γνωρίζεις το ακριβές ποσό προκειμένου να ψάχνεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Από την άλλη, δεν χρειάζεται να “μπεις σε μνημόνιο” για να αποκτήσεις το dream ring, όσο αστραφτερό κι αν είναι. Θυμήσου πως μετά την πρόταση θα αρχίσουν να τρέχουν τα έξοδα του γάμου σας, όπως και της κοινής σας ζωή. Νομίζουμε πως δεν θα θέλεις να ξεκινήσεις το “κοινό σας ταξίδι” με μία ανησυχία για το αν θα τα καταφέρετε οικονομικά.

Διάβασε ακόμη – Κεφάλαιο “πρώην”: Μήπως θέλεις να τα ξαναβρείτε;

- Advertisement -

Προτίμησε την απλότητα
Αν επιθυμείς να φοράς το δαχτυλίδι σου σε καθημερινή βάση, απόφυγε την extravaganza και προτίμησε καλύτερα κάτι απλό, που θα ταιριάζει ακόμα και με μία casual εμφάνιση. Αυτό, όχι μόνο θα κατεβάσει σημαντικά το κόστος, αν μάλιστα είσαι on a budget, αλλά θα σου δώσει τη δυνατότητα για τα επόμενα χρόνια, όπως για παράδειγμα σε επετείους, να κάνεις αναβάθμιση του αρχικού δαχτυλιδιού, προσθέτοντας για παράδειγμα μία μεγαλύτερη πέτρα, μπριγιάν στη βέρα ή κάνοντας αλλαγή του σχεδίου που θα ταιριάζει περισσότερο με την εποχή.

Μάθε για τα 4 C
Αν πάντα ονειρευόσουν ένα δαχτυλίδι με αληθινό μπριγιάν, πρέπει να γνωρίζεις πως σημαντικό ρόλο σε αυτά παίζουν 4 χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό. Clarity, Carat, Color, Cut ή αλλιώς ελληνιστί, καθαρότητα, καράτια, χρώμα, σχήμα. Όσο πιο καθαρά είναι τα μπριγιάν (δηλαδή δεν είναι ταλαιπωρημένα), όσο πιο πολλά καράτια έχουν (μεγαλύτερο μέγεθος), όσο πιο λευκά είναι και ανάλογα το σχήμα που θα επιλέξεις, η τιμή θα έχει αυξητική τάση. Ωστόσο, αν δεν έχεις ανεξάντλητους πόρους, σε αυτό που μπορείς να κάνεις έκπτωση είναι η καθαρότητα, γιατί πραγματικά κανείς- ούτε καν εσύ- δεν θα το προσέξει.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη