Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Πρεμιέρα για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος”

Το φεστιβάλ ξεκινάει σήμερα, 16 Απριλίου, με την πολυβραβευμένη ταινία “Nomadland”.

Το αγαπημένο κινηματογραφικό διεθνές φεστιβάλ είναι και πάλι εδώ, για 19η φορά, με προβολές τόσο στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και στον Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία, όσο και διαδικτυακά, μεταξύ 16 – 24 Απριλίου.

Μέρος του προγράμματος θα προβάλλεται και διαδικτυακά στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ που εγκαινιάζεται online για πρώτη φορά φέτος.

Έναρξη με Nomadland και περφόρμανς από τη ΣΕΖΟΝ Γυναίκες

Με την παγκύπρια πρεμιέρα της πολυβραβευμένης ταινίας Nomadland, σε σκηνοθεσία Chloé Zhao, ανοίγει το φετινό ετήσιο διεθνές φεστιβάλ της Κύπρου, αφιερωμένο στη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας. Την έναρξη της φετινής έκδοσης πλαισιώνει μία θεατρική περφόρμανς από τη ΣΕΖΟΝ Γυναίκες σε σκηνοθεσία της Μαγδαλένας Ζήρα.

Επηρεασμένη από την τρέχουσα επικαιρότητα και το κίνημα «metoo» που έχει συγκλονίσει την κοινωνία τους τελευταίους μήνες, η θεατρική αυτή παράσταση σκιαγραφεί με καυστικό και κωμικό τρόπο τις πατριαρχικές τάσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Πλατφόρμα Online Προβολών

Λόγω των ισχυόντων μέτρων, της αυξημένης ζήτησης και του περιορισμένου αριθμού θέσεων (50) ανά προβολή, το Φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία σε μεγαλύτερο αριθμό θεατών να παραστούν εικονικά στη φετινή έκδοση, εγκαινιάζοντας έτσι – παράλληλα με τις διά ζώσης προβολές – τη διαδικτυακή του πλατφόρμα.

Για πρώτη φορά φέτος, όλες οι ταινίες του προγράμματος – με εξαίρεση τις Nomadland και Μήλα – θα προβάλλονται και online στην πλατφόρμα του Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2021, διαθέσιμη στον σύνδεσμο: https://cfd2021.eventive.org/

Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα προβολών για Παιδιά και Νέους θα είναι ανοικτό και δωρεάν για το κοινό όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ στον σύνδεσμο: https://cfdyouth2021.eventive.org/

Ιnfo: Εισιτήρια, τηλ.:99379755, https://cfd2021.eventive.org/, www.cyprusfilmdays.com

Όλες οι προβολές είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 18 ετών.

Πηγή: City

Διάβασε ακόμη