Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Ήβη Κυπριανού μας προτείνει Λαβράκι με σελινόριζα

Σύμμαχος της υγιεινής διατροφής, η Ήβη Κυπριανού, ακόμη και στις γιορτές φροντίζει να μαγειρεύει υγιεινά και νόστιμα. Έτσι, προτείνει ένα από τα αγαπημένα της χορτοφαγικά πιάτα.

Χρόνος Προετoιμασίας: 40 λεπτά Χρόνος Ψησιματος: 30-40 λεπτά Για 2-4 άτομα

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ

  • 300 γρ. φιλεταρισμένο λαβράκι
  • 200 γρ. σελινόριζα
  • ζωμός λαχανικών
  • 50 γρ. Βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 300 γρ. σπανάκι
  • 50 γρ. πινόλια
  • 100 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
  • 20 γρ. άνηθο
  • 1 λεμόνι στυμμένο
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • σαφράν για γαρνιτούρα

ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ, τα πινόλια, τις πιπεριές και μετά το σπανάκι.

ΑΦΟΥ ΜΑΡΑΘΟΥΝ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε να στραγγίσουν.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ σε μια επιφάνεια το λαβράκι και τοποθετούμε στο κέντρο του γέμιση. Στη συνέχεια το κάνουμε ρολό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ÆC για περίπου 10 λεπτά.

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ κόβουμε τη σελινόριζα σε μικρά κομματάκια και σε μια κατσαρόλα τη βράζουμε με τον ζωμό μέχρι να μαλακώσουν.

ΑΦΟΥ ΒΡΑΣΕΙ, την αφήνουμε να στραγγίσει και στη συνέχεια τη βάζουμε στο μπλέντερ με το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ τον πουρέ σελινόριζας και από πάνω βάζουμε το λαβράκι. Γαρνίρουμε με σαφράν και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Tip: Μπορούμε να γαρνίρουμε τον πουρέ σελινόριζας με καβουρδισμένα πινόλια για μια πιο ιδιαίτερη γεύση.

Cooking with Love/ Madame Figaro

Διάβασε ακόμη