Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η πρωτοποριακή έκθεση του Χρήστου Κυριακίδη

Που και πότε.

Το δεύτερο στη σειρά πρότζεκτ του εικαστικού Χρήστου Κυριακίδη είναι γεγονός. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί σε parking στην πανέμορφη Λευκωσία.

Γλυπτά, σχέδια και εγκαταστάσεις εμπνευσμένα από την ιστορία του χώρου που πριν χρησιμοποιηθεί σαν χώρος στάθμευσης λειτουργούσε σαν εταιρεία εισαγωγής μηχανημάτων για επεξεργασία ξύλου.

Ο καλλιτέχνης αποφορτίζει νοήματα και έννοιες από την ιστορία των ιπποτών και τα  επαναφορτίζει, αναπλάθοντας την ιστορία από κάτω προς τα πάνω.

Εμπνευσμένος από τη διάλεξη “Metallic Moral Masculinities” του ακαδημαϊκού Jean Verwoert. Ανάμεσα στα έργα είναι και δυο συνεργασίες, μια με την καλλιτέχνη και μουσικό Maria Spivak και αυτή με τον εικαστικό και μουσικό Nico Stephou.

Η έκθεση ενισχύεται με το publication με τίτλο “A home is not a house” με περιεχόμενα ένα κείμενο γραμμένο από τον Κυριακίδη σε ποιητική γλώσσα και επενδυμένο με φωτογραφίες από τα έργα.

Μέρος της έκθεσης είναι και η ομιλία με τίτλο “paved paradise” σε συνεργασία με τον θεωρητικό και αρχιτέκτονα Αντρέα Παναγίδη (ημερομηνία και τοποθεσία θα ανακοινωθούν σύντομα).

Ο Χρήστος Κυριακίδης λαμβάνει ταυτόχρονα μέρος στην ομαδική έκθεση “Φανερωματα: ‘Οψεις του άλλου κόσμου στη ζωγραφική και το σχέδιο” στο Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας σε επιμέλεια της´Ελενα Πάρπα και Εύης Τσέλικα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαρτίου.

Διάβασε ακόμη