Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Κολύμπι στη θάλασσα: 3 καλοί λόγοι για να ξεκινήσεις

Το κολύμπι θεωρείται η καλύτερη γυμναστική. 

Το καλοκαίρι στην Κύπρο είναι αναμφίβολα, συνδεδεμένο με τη θάλασσα και συνεπώς με το κολύμπι σε γαλαζοπράσινα νερά. Τις περισσότερες φορές, όμως, μάλλον τείνουμε να περνάμε περισσότερες ώρες στην ξαπλώστρα και ξεχνάμε πως έχουμε άλλη μία ευκαιρία για διασκεδαστική άσκηση μέσα στη θάλασσα.Το κολύμπι είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις, αφού έχει πολλά οφέλη για την υγεία και επίσης είναι πολύ διασκεδαστικό.

Διάβασε ακόμη – 5 τρόποι για να αξιοποιήσεις τα sms σου για σωματική άσκηση

Παρακάτω ακολουθούν λόγοι-κίνητρα για να ξεκινήσεις: 

1. Το κολύμπι είναι αερόβια προπόνηση, αφού αν δεν κινείσαι συνεχώς βουλιάζεις, αλλά και ενδυνάμωσης, καθώς το νερό είναι περίπου 800 φορές πιο πυκνό από τον αέρα, επομένως οι μύες σου είναι σε συνεχή πίεση.

2. Το κολύμπι είναι ιδανική άσκηση αν έχεις τραυματισμούς ή ευαισθησία στα γόνατα, αφού δεν πιέζει καθόλου κλειδώσεις και αρθρώσεις – ούτε καν με το βάρος του σώματος.

3. Το κολύμπι σε κάνει πιο έξυπνη: Όταν συμμετέχοντες σε έρευνα βυθίστηκαν στο νερό έως το ύψος της καρδιάς τους, η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλό τους αυξήθηκε κατά 14%, σύμφωνα με δημοσίευση στο Journal of Physiology study.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη