Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Πώς να πολεμήσεις τον ενοχικό σου εαυτό με 7 απλά βήματα

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Yiannis Michael σε βοηθά αποβάλλεις το δυσάρεστο συναίσθημα της ενοχής.

Την κουβαλάς πάντα μαζί σου σαν να είναι η κολλητή σου. Η ενοχή μοιάζει πλέον με το κινητό μας. Δεν μπορούμε να ζήσουμε ούτε λεπτό μακριά της. Μαζί στο σπίτι, στη δουλειά, στη θάλασσα, στο κρεβάτι, ακόμη και στην τουαλέτα.

Η ενοχή αναπτύσσεται απέναντι σε μία πράξη μας που θεωρούμε ότι ήταν βλαβερή προς κάποιον άλλον ή ακόμα και προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να αποδειχθεί πολύ δυσάρεστο, ιδιαίτερα επίμονο και συχνά βασανίζει ψυχικά (συνειδητά ή υποσυνείδητα) εκατομμύρια ανθρώπους. Μερικές φορές μάλιστα αποτελεί τον βασικό, κρυφό πυρήνα ψυχικών διαταραχών.

Άγχος και δυσφορία εισβάλλουν στη ζωή σου. Το σώμα αρχίζει να διαμαρτύρεται. Ζαλάδες, ναυτίες, αϋπνίες, πόνοι, νευρικότητα, αδυναμία, ψυχικές διαταραχές. Μήπως ήρθε η ώρα να το νικήσεις;

Διάβασε ακόμη – Πώς να νικήσεις τη μάχη με τη ζήλια

Μάθε πως να πολεμήσεις τον ενοχικό σου εαυτό με απλά βήματα:

Βήμα 1: Αναγνώρισε και κατέγραψε τις ενοχές στο ημερολόγιο σου.

Βήμα 2: Συζήτησε το περιστατικό με ένα από τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή ακόμη καλύτερα με ένα ειδικό.

Βήμα 3: Μην αφήνεις τους άλλους να σου δημιουργούν ενοχές για πράγματα που δεν φταις.

Βήμα 4: Αν πράγματι έχει συμβεί ένα σοβαρό γεγονός προσπάθησε να μάθεις και όχι να κατακρίνεις.

Βήμα 5: Μάθε να συγχωράς και να ζητάς συγγνώμη.

Bήμα 6: Το παρελθόν δεν καθορίζει το μέλλον. Αποδέξου ότι τα γεγονότα του παρελθόντος δεν αλλάζουν και ζωγράφισε τη νέα μέρα με χρώμα.

Βήμα 7: Γίνε η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ του “OΧΙ” όταν το θέλεις πραγματικά.

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού είναι μια ανώδυνη και πολύ αποτελεσματική μέθοδος, για μια ζωή χωρίς ενοχές, όπου έχει ως αποτέλεσμα να ξεμπλοκάρει την ενεργειακή διαταραχή που έχει δημιουργηθεί από τις ενοχές και να επαναπρογραμματίσει το σώμα στις σωστές συχνότητες. 

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Yiannis Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη