Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Μέτρα σε νυκτερινά κέντρα και SafePass σε όλους τους χώρους

Σε αυστηροποίηση των μέτρων και πρωτοκόλλων σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, προσανατολίζεται η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της περαιτέρω εξάπλωσης του κορoνοϊού.

Καθώς ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός κρουσμάτων από μέρα σε μέρα καταγράφοντας τετραψήφιους αριθμούς, οι αρμόδιοι αναζητούν την φόρμουλα που θα καταλαγιάσει τους αριθμούς και θα βοηθήσει στην μείωση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση μελετά τα στοιχεία που έχει ενώπιον της και εντοπίζει τους χώρους, στους οποίους παρουσιάζεται το πρόβλημα με στόχο την αυστηροποίηση των μέτρων και πρωτοκόλλων στους συγκεκριμένους χώρους.

Οι χώροι αυτοί, δεν είναι άλλοι από τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, με τους ειδικούς να προτείνουν αυστηρότερα μέτρα, όπως αυστηρότερη εφαρμογή του safepass με ελέγχους που θα διενεργούνται, απαγόρευση χορού, μείωση του αριθμού των ατόμων ανά τραπέζι και οι παρευρισκόμενοι να είναι καθήμενοι.

Μια άλλη πρόταση, που φαίνεται να επιθυμεί να υιοθετήσει η Κυβέρνηση είναι η παρουσίαση safepass σε όλους τους χώρους, όπως supermarket, περίπτερα, φαρμακεία, φούρνους και άλλα, γεγονός όμως δύσκολο ως προς την πρακτικότητα της.

Τα βλέμματα των πολιτών είναι στραμμένα στις αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο, κατά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου η οποια θα πργαματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, όπου θα επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και θα τεθούν μέτρα για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορoνοϊού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη