Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

H πανδημία “έσωσε” το Netflix

Οι σειρές “The Queen’s Gambit”, “The Crown” και “Bridgerton” εκτόξευσαν τις συνδρομές παγκοσμίως.

Και ξαφνικά ολόκληρος ο πλανήτης βρέθηκε καθηλωμένος σε ένα σαλόνι, μπροστά από μια οθόνη… Και ο κερδισμένος από το lockdown και ήταν άλλος από το Neflix που έφθασε τους 204 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως.

Mάλιστα το 2020 αύξησε τους συνδρομητές του περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά από το 2007 που το ίδιο εγκαινίασε το νέο πεδίο του streaming.

Αυτή η εντυπωσιακή αύξηση συνέβη παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό (Disney+. Apple, HBO κ.α.) και την άνοδο των συνδρομητικών τιμών του. Το 83% των νέων συνδρομητών του 2020 προήλθε από χώρες εκτός ΗΠΑ και Καναδά, με το 41% από την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix US (@netflix)

Μόνο στο τελευταίο τρίμηνο πέρυσι (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) η βάση των πελατών του αυξήθηκε κατά 8,5 εκατομμύρια άτομα, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών της Γουόλ Στριτ για αύξηση κατά 6,1 εκατομμύρια. Ο λόγος απλός.  Χάρη στις νέες δημοφιλείς σειρές του “The Queen’s Gambit, “The Crown”, “Bridgerton” και τη νέα ταινία του George Clooney, “The Midnight Sky”, εκτόξευσε τον αριθμό των συνδρομητών του.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix US (@netflix)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix US (@netflix)

Η Disney από την πλευρά της, το Δεκέμβριο του 2020 είχε ήδη εγγράψει -μέσα σε ένα λιγότερο από ένα χρόνο- 86,8 εκατομμύρια συνδρομητές για την υπηρεσία της Disney+.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: Instagram/@netflix

Διάβασε ακόμη