Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Γιατί τα ζευγάρια κάνουν περισσότερο σεξ τον Ιούλιο;

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι έχουμε περισσότερη ερωτική διάθεση το καλοκαίρι.  

Μπορεί να ακούγεται περίεργο ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος μήνας που τα ζευγάρια κάνουν περισσότερο σεξ, ωστόσο μια νέα έρευνα από την βραβευμένη εταιρεία με ερωτικά παιχνίδια LoveHoney αποδεικνύει πώς ο Ιούλιος είναι ο μήνας που σημειώνει περισσότερη σεξουαλική δραστηριότητα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον μήνα.

Η ερευνά διενεργήθηκε σε 2,000 άτομα, ζευγάρια αλλά και σιγκλ, που ρωτήθηκαν πόσο συχνά κάνουν σεξ κάθε μήνα του χρόνου, και ποιον μήνα τείνουν να κάνουν περισσότερο. Ποσοστό 22% των ζευγαριών δήλωσε πώς ο Ιούλιος είναι ο μήνας με την πιο συχνή ερωτική επαφή , λόγω του ότι είναι πιο χαλαροί και συνήθως βρίσκονται σε περίοδο διακοπών.  

Διάβασε ακόμη – Τα χαρακτηριστικά των ζευγαριών με ενεργή σεξουαλική ζωή

Τα ζευγάρια δήλωσαν πώς κάνουν σεξ περίπου τέσσερις φορές τη βδομάδα τον Ιούλιο, 3 .7 φορές τη βδομάδα κατά μέσο όρο τον Αύγουστο, και 3.2 φορές τη βδομάδα κατά μέσο όρο τον Ιούνιο. Ο Αύγουστος είναι σε δεύτερη θέση λόγω του ότι είναι και αυτός ένας μήνας διακοπών. Ποσοστό 26% δήλωσε ότι ήθελαν να κάνουν περισσότερο σεξ στις διακοπές επειδή είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεση τους.

Εκπρόσωπος από την εταιρεία Lovehoney δήλωσε “Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι αυξημένη το καλοκαίρι και ειδικά τον Ιούλιο γιατί τότε αισθανόμαστε πιο χαρούμενοι και αισιόδοξοι με τις καλές θερμοκρασίες, τον ηλιόλουστο καιρό και το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει.”

Σύμφωνα με την έρευνα τον Ιανουάριο και Νοέμβριο – τους πιο κρύους μήνες – κάνουμε το λιγότερο σεξ, με μέσο όρο 2.3 φορές τη βδομάδα και 2.1 φορές τη βδομάδα αντίστοιχα.

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη