Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι 10 πιο δημοφιλείς ταινίες στο Netflix

Οι ταινίες με τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του Netflix.

Το Netflix είναι η νούμερο ένα πλατφόρμα streaming, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Ωστόσο, απέχουμε πολύ από το να γνωρίζουμε τα πλήρη δεδομένα για τις διαφορές σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Και αυτό γιατί τόσο το Netflix, όσο και οι υπόλοιπες πλατφόρμες κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για τα ακριβή νούμερα που πετυχαίνουν.

Παραταύτα, τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ted Sarandos, το αφεντικό του Netflix, ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα θα προσπαθούσε να είναι περισσότερο “διαφανής”. Ευτυχώς δεν έμεινε μόνο στη δήλωση, αλλά μοιράστηκε έναν στατιστικό πίνακα με τις 10 πιο επιτυχημένες σειρές και τις 10 πιο επιτυχημένες ταινίες σύμφωνα με το κριτήριο της πλατφόρμας: τις πρώτες 28 ημέρες μετάδοσης. Ποια ήταν η λίστα αυτή;

Διάβασε ακόμη – The Crown: 4 ανακρίβειες του πέμπτου κύκλου

Στην έκθεση για το 2021, τόσο από άποψη ωρών όσο και από άποψη αριθμού λογαριασμών, βλέπουμε ότι οι δύο πρωτοπόροι του Netflix όσον αφορά τις ταινίες είναι το Bird Box και το Extraction. Μπορούμε επίσης να δούμε την επιτυχία του Spencer: Confidential, 6 Underground, Army of the Dead ή The Old Guard, με τη δράση να πιστοποιείται ως το αγαπημένο θέμα των θεατών. Όμως, συναντάμε επίσης κωμωδίες όπως τα Murder Mystery, Enola Holmes ή ρομαντικές ταινίες όπως το The Kissing Booth 2. Η παρουσία του λατρεμένου Ιρλανδού εεπίσης, χρησιμεύει για να μας δώσει κάποια πίστη στην ανθρωπότητα.

Στο top10.netflix.com που συνδέεται με το περίφημο Top 10 του Netflix και ενημερώνεται κάθε Τρίτη, υπάρχουν όλα τα δεδομένα για όποιον ενδιαφέρεται να ρίξει μία ματιά. Αν και είναι αφιερωμένο κυρίως στις προβολές και το top 10 κάθε εβδομάδας, μας επιτρέπει επίσης να δούμε 10 “καλύτερες” ταινίες, τόσο για τους αγγλόφωνους όσο και για τους άλλους πληθυσμούς.

Διάβασε ακόμη – Friends: Τα ποσά που εξακολουθούν να εισπράττουν οι ηθοποιοί που εμφανίστηκαν έστω και σε ένα επεισόδιο

Οι 10 πιο δημοφιλείς ταινίες στο Netflix σε ώρες προβολής:

  1. Red Alert – 364 εκατομμύρια ώρες.
  2. Don’t Look Up – 359,8 εκατομμύρια ώρες.
  3. Bird Box- 282 εκατομμύρια ώρες.
  4. The Gray Man- 253,8 εκατομμύρια ώρες.
  5. The Adam Project – 233,1 εκατομμύρια ώρες.
  6. Extraction- 231,3 εκατομμύρια ώρες.
  7. Purple Hearts – 228,7 εκατομμύρια ώρες.
  8. Unforgiven – 214,7 εκατομμύρια ώρες.
  9. Irishman- 214,6 εκατομμύρια ώρες.
  10. The Kissing Booth 2 – 209,6 εκατομμύρια ώρες.

Διάβασε ακόμη