Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Απώλεια βάρους: 7 σημάδια ότι ακολουθείς τη λάθος δίαιτα

Που ίσως να είναι και βλαβερή για τον οργανισμό σου.

Το να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή, αποφεύγοντας το junk food, τα λιπαρά και τη ζάχαρη είναι μια πολύ καλή τακτική για την υγιή λειτουργία του οργανισμού σου, όμως, μήπως τελικά το παρακάνεις;

Η πολύ αυστηρή διατροφή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό σου και να μην σε αφήσει να έχεις τα αποτελέσματα ευεξίας και υγείας που επιθυμείς. Ακολουθώντας μια δίαιτα που είναι πολύ σκληρή μπορεί να σημαίνει ότι δεν παίρνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σου.

Οι παρακάτω είναι μερικές από τις ενδείξεις ότι η διατροφή που ακολουθείς είναι πολύ extreme για τα δεδομένα του σώματός σου.

Διάβασε ακόμη – Pasta Night: Τελικά πόσο συχνά πρέπει να τρως ζυμαρικά;

Χάνεις βάρος πολύ γρήγορα

Μπορεί ο δείκτης της ζυγαριάς σου να πέφτει κατακόρυφα και εσύ να πιστεύεις πως φτάνεις το στόχο σου ακόμα γρηγορότερα, όμως η τόσο γρήγορη απώλεια βάρους είναι ένδειξη πως δεν ακολουθείς τη σωστή διατροφή. Αν θέλεις να χάσεις τα κιλά με σωστό τρόπο, αυτό θα πρέπει να γίνει αργά και σταδιακά.

Αποφεύγεις να γευματίζεις με άλλα άτομα

Μια ακόμα ένδειξη ότι κάνεις τη λάθος διατροφή είναι και η τάση σου να μην τρως μαζί ή μπροστά σε άλλους. Ίσως να φοβάσαι πως θα παρασυρθείς, ίσως να θέλεις να αποφύγεις γεύματα, όμως, το μόνο βέβαιο είναι πως αποτελεί μια λάθος τακτική.

Σκέφτεσαι μόνο το φαγητό

Είσαι εμμονική με το φαγητό και περνάς τον περισσότερο χρόνο σου μετρώντας θερμίδες και σκεπτόμενη τα κιλά που πρέπει να χάσεις; Αν η δίαιτά σου, και η ανησυχία σου μήπως τυχόν την καταστρέψεις, είναι ο βασικός προβληματισμός σου κατά τη διάρκεια της ημέρας σου μάλλον θα πρέπει να χαλαρώσεις.

Έχεις έντονες διακυμάνσεις στη διάθεσή σου

Αν είσαι συχνά ευερέθιστη και παρατηρείς διακυμάνσεις της διάθεσής σου, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι το σάκχαρο στο αίμα σου είναι χαμηλό επειδή δεν τρως αρκετά. Η πείνα μπορεί να σου δημιουργήσει κακή διάθεση, άγχος αλλά και θυμό.

Έχεις αποκλείσει πολλές τροφές από τη διατροφή σου

Οι πολύ περιοριστικές δίαιτες αναμφίβολα, δεν είναι καθόλου καλές για τον οργανισμό και τη διατροφή σου. Αν έχεις αποκλείσει πολλές τροφές από το πρόγραμμά σου, δεν θα καταφέρεις το σωστό αποτέλεσμα, που θα πρέπει να είναι η απώλεια βάρους σε συνδυασμό με την διατήρηση της υγείας σου. Οι τόσο αυστηρές δίαιτες, που αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων, θα πρέπει να γίνονται μόνο υπό την καθοδήγηση του γιατρού σου.

Στερείς από τον εαυτό σου κάθε απόλαυση

Ακόμα και αν θέλεις να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή, δεν χρειάζεται να στερήσεις από τον εαυτό σου όλες τις απολαύσεις. Αν αποφεύγεις συνεχώς να χαρίζεις στον εαυτό σου γευστικές απολαύσεις θα καταφέρεις να φτάσεις τη διατροφή σου στα άκρα. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο μια φορά την εβδομάδα, προκειμένου να απολαύσεις τα αγαπημένα σου γεύματα.

Δε νιώθεις υγιής

Μπορεί να ακολουθείς σωστή διατροφή όμως εξακολουθείς να μην νιώθεις 100% υγιής; Αν ακολουθείς διατροφή με λιγότερες θερμίδες από όσες πρέπει να λαμβάνεις, τα επίπεδα ενέργειάς σου θα είναι χαμηλά, η επιδερμίδα σου χάνει τη λάμψη της και ο οργανισμός σου δεν έχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να έχει μια ομαλή λειτουργία.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη