Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

“Under/pants” στο Nicosia Pop Up Festival

Στο πλαίσιο του προγράμματος NicosiaPopUp 2020 στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση Under/Pants, σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Νάγια Τ. Καρακώστα η οποία μιλάει για το σώμα μέσω αφηγήσεων από γυναίκες και άντρες.

Μία γυναίκα σε μία συνάντηση A.Α (Ανώνυμων Αυνανιστών).

“Είναι ανακουφιστικό να ξέρω ότι δεν είμαι μόνη” ομολογεί και ξεκινάει να αφηγείται με αφορμή το γεγονός πως η μητέρα της, την “τσάκωσε” να αυνανίζεται στο παιδικό της δωμάτιο. Πώς μπορεί μια τέτοια στιγμή να επηρεάσει την πορεία μιας γυναίκας; Μια παράσταση που επιδιώκει να ξεκινήσει μια συζήτηση για το πόσο εύκολα μιλάει κανείς για το σώμα του. Πόσο εύκολα το αγγίζει; Πόσο επηρεάζει άραγε η αντίληψη για το σώμα μας γενικότερα τις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους;

Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από πραγματικές συνεντεύξεις γυναικών οι οποίες συμμετείχαν στην έρευνα που έγινε με αφορμή το ανέβασμα της συγκεκριμένης παράστασης. Το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από αυτό το πρώτο μέρος της έρευνας οδήγησε τα μέλη της ομάδας να διευρύνουν τη δουλειά. Ως εκ τούτου με αφορμή την παράσταση «Under/pants, part 1», η ομάδα κάνει ένα κάλεσμα σε όποιον/όποια ενδιαφέρεται να γίνει μέρος του επόμενου εγχειρήματός της και να συμμετάσχει στις συνεντεύξεις που πραγματοποιεί. Το υλικό που θα προκύψει από τις συνεντεύξεις θα συμβάλλει στη δραματουργία ενός μεγαλύτερου project με τίτλο “Under/pants, part 2” το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.

Συντελεστές: Κείμενο: Νάγια Τ. Καρακώστα και Ελένη Αναστασίου, Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου, Ερμηνεύει: Νάγια Τ. Καρακώστα, Επί σκηνής οι μουσικοί Τζούλιαν Κουκκίδης και Λεόντιος Κυριάκου.

Παραστάσεις: Παρασκευή 5 Μαρτίου, ώρα 7:00 μ.μ. και Κυριακή 7 Μαρτίου, ώρα 6:00 μ.μ. Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, Τεμπών 10-12, Παλιά Ηλεκτρική, Λευκωσία. Είσοδος δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση στο 99818208.

Ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] διοργανώνουν το Nicosia Pop Up Festival 2020, από τις 25 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι τις 14 Μαρτίου 2021.

Διάβασε ακόμη