Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

H personal trainer & wellness consultant των επωνύμων δίνει tips ευεξίας

Η Χριστίνα Μιχαήλ μοιράζεται πέντε μυστικά για να έχεις μια καλύτερη ζωή το 2023.

Της Γεωργίας Γεωργίου

Ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου έχει σχεδόν παρέλθει και αναρωτιέμαι, φίλη μου, πώς ξεκίνησε το 2023 για εσένα; Είσαι ακόμα συνεχώς αναποφάσιστη;

Συνήθως δίνουμε υποσχέσεις στους εαυτούς μας, τα λεγόμενα “resolutions” για μια καλύτερη και υγιή ζωή, αδυνατισμένες και γυμνασμένες.

Διάβασε ακόμη – Women Power: Η Χριστίνα Μιχαήλ σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης

Πώς πάει όμως μέχρι τώρα; Αν δυσκολεύεσαι, επέτρεψε μου να μοιραστώ μαζί σου μερικές από τις εμπειρίες μου όσον αφορά την εικόνα του σώματος που δεν είναι μια νέα μέθοδο προπόνησης ή ένα νέο μαγικό ελιξίριο που θα σου χαρίσει το τέλειο σώμα που πάντα ονειρευόσουνα.

Μάθε λοιπόν πως όλα τα σούπερ μοντέλα και οι διασημότητες που ακολουθείς, είναι δεν τέλειες! Έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους, τις καλές και τις κακές τους μέρες, αντιμετωπίζουν τις δικές τους απογοητεύσεις, ανασφάλειες και προκλήσεις ζωής, όπως όλες μας. Όλα αυτά τα βιώνω σε επαγγελματικό επίπεδο σε έναν από τους πιο φανταχτερούς προορισμούς στον κόσμο που βρίσκομαι, στο St. Moritz.

Διάβασε ακόμη – Ινώ – Έλσα Αναστασιάδη: Μαζί στο γυμναστήριο

Πιο κάτω θα βρεις πέντε συμβουλές για μια καλύτερη ζωή:

1. Καθόρισε τον σωστό και ουσιαστικό λόγο που θέλεις να δεις την αλλαγή στο σώμα σου

Κατάλαβε ότι δεν αφορά αυτόν ή αυτήν, αλλά εσένα, τη ζωή σου, την ευημερία σου, την υγεία σου, την εμφάνισή σου. Για παράδειγμα, ένα δυνατό, λειτουργικό σώμα θα σε εξυπηρετήσει για μια ολόκληρη ζωή και δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Εστίασε στη δύναμη, την ευελιξία, τον συντονισμό και την κινητικότητά σου. Θα προστατεύσεις τον εαυτό σου από πολλά προβλήματα, τραυματισμούς, χειρουργικές επεμβάσεις, ακόμη και αναπηρίες στο μέλλον.

2. Σταμάτησε να ασκείς πίεση στον εαυτό σου

Δέχεστε ήδη αρκετή πίεση από τα ΜΜΕ, το περιβάλλον σου και από την κοινωνία. Θέσε λοιπόν λογικούς στόχους σε λογικά χρονικά πλαίσια. Να είσαι υπομονετική, συνεπείς και ευγενική με τον εαυτό σου.

3. Ζήτα επαγγελματική βοήθεια

Αν αισθάνεσαι πως έχεις την ανάγκη να “βρεις ειρήνη” από τραύματα του παρελθόντος που βίωσες, δεν είναι ντροπή να ζητήσεις επαγγελματική βοήθεια. Χρειάζεται μάλλον πολύ θάρρος και δυνατό μυαλό για να περπατήσεις σε αυτό το μονοπάτι γιατί όλη μας κουβαλούμε ένα “βάρος στους ώμους μας”. Μάθε πως ένα καλοσχηματισμένο σώμα δεν λέει τίποτα χωρίς την καθοδήγηση ενός δυνατού μυαλού και ακέραιου πνεύματος. Το σώμα πετυχαίνει αυτό που πιστεύει ο νους. Ως εκ τούτου, πρέπει να εργαστούμε στην ανάπτυξη τριών διαστάσεων, με άλλα λόγια “Mind, Body and Spirit”. Πιστεύω ότι κάθε άτομο είναι ένα μοναδικό. Οι ενεργειακές μας δονήσεις έλκουν τα ίδια κύματα δονήσεων. Και έτσι προσελκύουμε ό,τι αντικατοπτρίζουμε. Το μυαλό, οι σκέψεις και οι ενέργειές μας πρέπει να είναι σε αρμονία. Διαφορετικά δεν μπορούμε ποτέ να αποκτήσουμε την εσωτερική δύναμη που θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε, να πετύχουμε τους στόχους μας και να κυβερνούμε το μέλλον μας.

4. Θρέψε το σώμα σου

Για να επιτύχετε το υψηλότερο επίπεδο φυσικής απόδοσης αλλά κυρίως για να δώσετε στο σώμα σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί φυσιολογικά. Μην τρώτε υπερβολικά, αλλά ούτε και λιμοκτονείτε. Ισορροπία σε όλα.

5. Πρόσεξε ποια εφαρμογή health & fitness θα επιλέξεις

Ναι, γνωρίζουμε ότι παγκοσμίως κυκλοφορούν πάνω από 72000 εφαρμογές health & fitness, που χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες. Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική σχετικά με το ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς, καθώς ο κύριος στόχος σου δεν είναι να ιδρώσεις και να λαχανιάσεις αλλά να βελτιώσεις τις μυϊκές ανισορροπίες, οι οποίες ανακαλύπτονται μετά από σωματική και μυοσκελετική αξιολόγηση από ειδικό. Μπορεί να πιστεύεις ότι οποιαδήποτε άσκηση είναι καλύτερη από την άλλη, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι ζημιές που παθαίνουν οι άνθρωποι από τις λάθος ασκήσεις είναι τεράστιες. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσες πάντα να επωφεληθείς από μια μεγάλη βόλτα δίπλα στη θάλασσα ή κοντά στη φύση.

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σου για φέτος, σου εύχομαι να τον πραγματοποιήσετε. Αλλά πάνω απ’ όλα, στόχευσε στο να είσαι χαρούμενη και ικανοποιημένη, γιατί όπως λέει ο Δαλάι Λάμα “η ευτυχία είναι το κλειδί της επιτυχίας”.

Διάβασε ακόμη