Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Απόφυγε αυτά τα λάθη για να έχεις τα καλύτερα βαμμένα πασχαλινά αυγά

Μην κάνεις τα ίδια λάθη!

1. Βάζεις πολλά αβγά στην κατσαρόλα

Η προσθήκη κρύων αυγών σε ζεστό νερό ή ο υπερβολικός συνωστισμός στην κατσαρόλα θα ραγίσει το κέλυψος και θα σπάσει τα αυγά. Ενώ μπορείς να βάψεις ένα αυγό με ελάχιστο ράγισμα, ωστόσο η βαφή θα περάσει στο ασπράδι του αβγού και καλό είναι να μην το φας.

Τι να κάνεις: Χρησιμοποίησε μια κατσαρόλα που να χωράει τα αβγά άνετα σε ένα μόνο στρώμα στον πάτο. Βράσε τα με το νερό, ώστε να ζεσταθούν όλα ταυτόχρονα. Μόλις το νερό πάρει μια βράση, σβήσε τη φωτιά και άφησε τα αβγά με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 έως 15 λεπτά.

Διάβασε ακόμη – Αυγά: Τι να προσέξεις και ποιοι οι κίνδυνοι

SOS! Τι πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις αυγά

2. Χρησιμοποιείς ολόφρεσκα αβγά

Εάν βράζεις και βάφεις πασχαλινά αβγά, καλύτερα να χρησιμοποιείς παλαιότερα. Τα φρέσκα αβγά είναι πιο δύσκολο να ξεφλουδιστούν μετά τη βαφή.

Τι να κάνεις: Αγόρασε τα τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν προγραμματίσεις να τα βάψεις. Διατήρησέ τα στο ψυγείο μέχρι να είσαι έτοιμη να βράσουν.

Εάν θέλεις να αφαιρέσεις το κέλυγος τοποθέτησε τα σε κρύο νερό, θα βοηθήσει στην αφαίρεση τους.

3. Δεν προετοιμάζεις τις επιφάνειές σου

Η βαφή δεν είναι αστείο. Πρόσθεσε μικρά παιδιά στην εξίσωση και έχεις μια συνταγή για την καταστροφή. Η βαφή μπορεί να λερώσει το ξύλο ή τις πιο ακριβές επιφάνειες όπως το μάρμαρο ή τον χαλαζία, αν δεν είσαι προσεκτική.

Τι να κάνεις: Ένα παλιό πλαστικό τραπεζομάντιλο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλύψεις τις επιφάνειές σου, καθώς σου επιτρέπει να καθαρίσεις γρήγορα και εύκολα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης εφημερίδες ή ξεδιπλωμένες χάρτινες σακούλες. Φρόντισε απλώς να τις διπλώσεις ώστε μην μπορεί να διαρρεύσει η βαφή. Επίσης, φόρεσε παλιά ρούχα ή ένα παλιό τοπ.

Διάβασε ακόμη – Το χαρακτηριστικό που αποκαλύπτει ότι ο σύντροφός σου είναι ψεύτης

4. Παραλείπεις το ξύδι

Σου έχει τελειώσει το ξύδι, οπότε απλά ρίχνεις τη βαφή στο νερό και συνεχίζεις. Τα πράγματα θα πάνε καλά και χωρίς αυτό, σωστά; Λάθος. Παρόλο που η βαφή φαίνεται ωραία, χρειάζεται την οξύτητα του ξιδιού για να κολλήσει στην επιφάνεια του αβγού.

Τι να κάνεις: Πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι στο νερό με τη βαφή. Αν προσθέσεις περισσότερο, όπως μια κουταλιά της σούπας, τα χρώματα θα είναι πιο φωτεινά.

Πηγή: shape.gr

Διάβασε ακόμη