Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

“Duologue”, μια εικαστική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος

Η έκθεση Duologueείναι μια εικαστική συνομιλία των Σπύρου Αγαθού και Αντώνη Τζιαρρίδη που υπογραμμίζει τη διαχρονικότητα της ανάμνησης, της ιστορικότητας και της άμεσης συσχέτισης της ταυτότητας και της μνήμης.

Ο Σπύρος Αγαθού, μέσα από τη δουλεία του εστιάζει στη μνήμη, τον χώρο δηλαδή όπου εναποτίθεται το συναίσθημα. Έτσι, δημιουργεί ένα ποικίλο νοητικό πεδίο, το οποίο, συνήθως  διαφοροποιείται χωρικά. Διατηρεί, ωστόσο, τη συνοχή και τη δυναμική του μέσα στον ιδιωτικό χρόνο. Η μνήμη αποδίδεται εικαστικά ως επιφάνεια με άνισες εναποθέσεις υλικού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια εσωτερική- μια ιδιωτική- χώρα όπου κυριαρχεί το αίσθημα και ο αέναος αντίκτυπός του.

Τα έργα των δυο εικαστικών δημιουργούν ένα δόκιμο διάλογο, υπογραμμίζοντας τη διαχρονικότητα της ανάμνησης, της ιστορικότητας και της άμεσης συσχέτισης της ταυτότητας και της μνήμης.  Της μνήμης και της ταυτότητας που αποτελούν το πιο πολύτιμο περιουσιακό μας στοιχείο.

Ο χώρος ανοίγει την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 από τις 4 μέχρι και τις 8 μμ.

Info: Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 24 Απριλίου  και θα είναι ανοιχτή τις ακόλουθες ημέρες: Τρίτη – Παρασκευή 17:00 – 19:00, Σάββατο 11:00 – 13:00. Την Κυριακή 21/3, την Πέμπτη 25/3 και την Πέμπτη 1/4 το ΚΣΤ Διάτοπος θα είναι ανοιχτό από τις 3μμ μέχρι τις 8μμ.

Διάβασε ακόμη