Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Αντίγραφο του Girl With Balloon και φωτογραφία της Kate Moss δημοπρατούνται για καλό σκοπό

Η δημοπρασία με τίτλο “British” θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου και τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ένα αντίγραφο του έργου “Κορίτσι με το Μπαλόνι” (Girl With Balloon) του Banksy και μια φωτογραφία του διάσημου μοντέλου Kate Moss βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων εκθεμάτων σε μια δημοπρασία αυτήν την εβδομάδα, με την οποία γιορτάζονται τα 70 χρόνια της βρετανικής τέχνης.

Η δημοπρασία, με τίτλο “British. Cool.”, στον οίκο δημοπρασιών Bonhams, στο Λονδίνο θα παρουσιάσει επίσης τις μπότες που σχεδίασε ο Ντάμιεν Χερστ και φωτογραφίες των Beatles.

“Συνολικά, η δημοπρασία αποτελεί μια γιορτή της βρετανικής δημιουργικότητας από το 1950 έως σήμερα και η ιδέα είναι ότι γιορτάζουμε κάθε πλευρά της δημιουργικότητας, όχι μόνο τις καλές τέχνες, αλλά επίσης τη φωτογραφία, τη μόδα, την ψυχαγωγία, τα ενθύμια…”, δήλωσε η επικεφαλής της δημοπρασίας Τζάνετ Χάρντι.

Το “Κορίτσι με το Μπαλόνι”, μια εικόνα ενός κοριτσιού που κρατάει ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς και είχε αρχικά ζωγραφιστεί σαν μια τοιχογραφία, στη γέφυρα Ουότερλου του Λονδίνου, είναι ένα από τα πλέον διάσημα έργα του Banksy.

Το αντίγραφο, ένα από τα 18 του Banksy στη δημοπρασία στο Bonhams αναμένεται να πωληθεί μεταξύ 100.000 έως 150.000 λιρών.

Η φωτογραφία της Kate Moss αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 20.000 και 30.000 λιρών. Τα έργα προσφέρθηκαν με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam GB.

Πηγή: ΑΠΕ

Διάβασε ακόμη