Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

11 τρόφιμα που περιέχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση

Τα πιο δημοφιλή.

Η υψηλή παρουσία ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, γνωστικές διαταραχές και προβλήματα όρασης. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως παρέχει τις απαραίτητες ποσότητες αντιοξειδωτικών στον οργανισμό μας και συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση. Επομένως, ο εμπλουτισμός του διαιτολογίου σου με όλα τα παρακάτω τρόφιμα αλλά και η αύξηση της ποικιλίας των τροφίμων φυτικής προέλευσης σε καθημερινή βάση θα βοηθήσει αποτελεσματικά στη μείωση του οξειδωτικού στρες και τη βελτιστοποίηση της υγείας σου.

Διάβασε ακόμη – 5 βήματα για να αυξήσεις την μυϊκή σου μάζα

Τα πιο δημοφιλή τρόφιμα με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση

Τα πιο δημοφιλή τρόφιμα που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, επειδή περιέχουν μικροθρεπτικά συστατικά και πληθώρα φυτοχημικών συστατικών, είναι τα εξής:

Διάβασε ακόμη – 5 τροφές που βοηθούν στο κρύωμα

Ξηροί καρποί: Τοκοφερόλες, πολυακόρεστα λιπαρά, καροτενοειδή, ταννίνες, φαινολικά οξέα, φυτοστερόλες, πολυφαινόλες

Σταφύλι: Ρεσβερατρόλη, φαινολικά οξέα, φλαβονοειδή

Κρεμμύδι: Φλαβονοειδή (κερσετίνη), φυτοστερόλες, σαπωνίνες

Σοκολάτα: Μεγάλες ποσότητες φλαβονολών, επικατεχινών, κατεχινών

Καφές: Καφεΐνη και φαινολικά οξέα

Τσάι: Κύρια πηγή κατεχινών

Δεντρολίβανο: Καρνοσικό οξύ και καρνοσόλη (διτερπένια)

Κεράσι: Προανθοκυανίνες, ανθοκυανίνες, φλαβονόλες

Πορτοκάλι: Εσπεριδίνη και φλαβονόλες

Ρόδι: Ανθοκυανίνες, φλαβονόλες, κατεχίνες

Μούρα: Κερσετίνη, βιταμίνη C, προανθοκυανιδίνες και φαινολικά οξέα

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη