Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εικαστική πρόταση 2024: “Ο σιδερένιος κύκλος της ζωής”

Από 2 μέχρι 24 Φεβρουαρίου 2024.

Η Βάσω Θούπου επανέρχεται στα καλλιτεχνικά δρώμενα με καινούρια πρόταση που ετοίμασε μετά και από την προηγούμενη που εκθέσαμε στην γκαλερί μας με τον γενικό τίτλο “Συμφιλίωση” το 2021.

Η νέα πρόταση της Θούπου έχει φιλοσοφική διάθεση έχει τον τίτλο “ο σιδερένιος κύκλος της ζωής” και διαπραγματεύεται σε βάθος την ανθρώπινη ύπαρξη και όχι μόνον και τις επαναλαμβανόμενες και κυκλικές καταστάσεις που αποτελούν στην ουσία την ίδια τη ζωή.

Η κοινότοπη αλήθεια, που αναφέρεται στον αέναο και σιδερένιο κύκλο της γέννησης, της ακμής και της παρακμής στον οποίο εντάσσεται καθετί που αφορά τον άνθρωπο αλλά και την φύση αφού μαζί συμπορεύονται, είναι το απόλυτο φράκταλ της ζωής μας.

Διάβασε ακόμη – Οι πιο ενδιαφέρουσες εστιατορικές αφίξεις του 2023

Η κάθε ιστορία κρύβει πολλές μικρές ιστορίες και αυτές με τη σειρά τους, άλλες πιο μικρές, ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο δηλαδή χωρίς τέλος. Ο κύκλος μπορεί να συμβολίζει την αρχή και το τέλος μιας ιστορίας αλλά κύκλος είναι και μια αγκαλιά που τα καλύπτει όλα. Η τεχνική διεκπεραίωση των έργων είναι άψογη. Σ’ αυτή τη σειρά, το μέσον είναι κυρίως το λάδι και το ακριλικό καθώς και η χρήση άλλων τεχνικών όπως η υφασματογραφία, τα ψηφιδωτά, η χαρακτική.

Στην νέα έκθεση η Βάσω θα παρουσιάσει 45 περίπου έργα διαφόρων μεγεθών και τέσσερεις υφασματογραφίες, μερικά χαρακτικά και μικρό αριθμό κεραμικών. Η Βάσω Θούπου, τελείωσε το Λύκειο στην Αθήνα και φοίτησε στo Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών από το 1997 έως το 2002.

Το 2004 πήρε πτυχίο γλώσσας και κουλτούρας από το Πανεπιστήμιο Σαλαμάνκας και το 2005 έκανε μεταπτυχιακό στη γλυπτική κεραμική στο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Λιμόζ. Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα πάνω στις πειραματικές τεχνικές της κεραμικής στη σχολή κεραμικής La Bisbal στην Ισπανία.

Το 2014 έλαβε μέρος στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής “ εναντιοδρομίες ” στο Παρίσι, Γαλλία.

Διάβασε ακόμη – 7 έξυπνα tips για να μεταμορφώσεις το σπίτι σου

To 2015 πήρε μέρος στην Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Πεκίνου στην Κίνα. Το 2017 πήρε μέρος στην παρουσίαση έργων τέχνης της UNESCO “τρόποι και μετατροπίες” του λευκαρίτικου κεντήματος στο Στρασβούργο. Την ίδια χρονιά συμμετείχε σε συμπόσιο ζωγραφικής στο Σάμοκοβ της Βουλγαρίας.

Το 2018 πήρε μέρος στην 18η Μπιενάλε Ασίας στο Μπαγκλαντές. Την ίδια χρονιά η Saatchi Gallery στο Λονδίνο, επέλεξε έργο της για να εκθέσει στην online gallery της. Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στην Ισπανία. Η παρούσα έκθεση αποτελεί την έβδομη ατομική της καλλιτέχνιδας.

Την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, στις 7:00 η ώρα, η γκαλερύ Αποκάλυψη θα εγκαινιάσει την νέα εικαστική πρόταση της Θούπου, η οποία και θα διαρκέσει έως τις 24 του ιδίου μήνα.

Διάβασε ακόμη