Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Toυς 37 βαθμούς αγγίζει αύριο η θερμοκρασία

Oι προβλέψεις μεχρι τη Δευτέρα του Πάσχα.

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα κυρίως αραιή σκόνη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικές ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις, κυρίως την Τρίτη.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στις παράλιες περιοχές, ωστόσο στο εσωτερικό και στα ορεινά θα σημειώσει μικρή άνοδο την Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη και την Τετάρτη, για να κυμανθεί γενικά αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη