Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Πρεμιέρα για την παράσταση με τίτλο “Η Αφροδίτη με Γούνα”

Tην Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο Θέατρο Χώρα.

Η θεατρική ομάδα “Σόλο για Τρεις” οδεύει σταθερά προς την πρεμιέρα του έργου του αμερικανού συγγραφέα, David Ives με τίτλο “Η Αφροδίτη με Γούνα”, η οποία προγραμματίζεται για την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο Θέατρο Χώρα στις 20.30.

“Η Αφροδίτη με Γούνα” διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του σήμερα. Ο Τόμας Νόβατσεκ, συγγραφέας και σκηνοθέτης, έχει κάνει τη διασκευή του κλασικού σαδομαζοχιστικού / ερωτικού μυθιστορήματος του Leopold Sacher – Masoch, “Η Αφροδίτη με τη Γούνα” (1870), που είναι η ιστορία μιας εμμονικής εξωσυζυγικής σχέσης μεταξύ ενός άντρα – του Severin von Kushemski – και της ερωμένης του – Vanda Dunayef – στην οποία ορκίζεται αιώνια υποταγή. Ο Τόμας βρίσκεται σε απόγνωση προσπαθώντας να βρει την ηθοποιό που θα παίξει το ρόλο της Βάντα, της πρωταγωνίστριας του έργου που έχει διασκευάσει. Απροσδόκητα, την τελευταία στιγμή, φτάνει αργοπορημένη για ακρόαση μια εξίσου απελπισμένη ηθοποιός, όλως περιέργως, ονόματι Βάντα.

Διάβασε ακόμη – Οι πρώτες εικόνες από την έκτη σεζόν του “The Crown”

Παρόλο που είναι εντελώς ακατάλληλη για το ρόλο, η Βάντα, δείχνει ότι γνωρίζει πολύ καλά το κείμενο, δημιουργώντας έτσι, το ενδιαφέρον του Τόμας, που εντυπωσιάζεται από το σαγηνευτικό ταλέντο της και το μυστηριώδες πέπλο που καλύπτει το χαρακτήρα της. Καθώς οι δυο αρχίζουν να μελετούν το κείμενο – ο Τόμας στην πορεία υποδύεται τον Severin von Kushemski τον ήρωα του μυθιστορήματος του Masoch και η Βάντα την Vanda Dunayef – και να ερμηνεύουν σκηνές από το έργο του Τόμας – η Βάντα ως ηθοποιός και η Βάντα ως η ηρωίδα – οι γραμμές ανάμεσα στο συγγραφέα, τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και τον ήρωα αρχίζουν να θολώνουν. Η γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας σιγά – σιγά εξαφανίζεται, αρχίζοντας ένα παιχνίδι υποταγής και κυριαρχίας που, όλο και γίνεται πιο σοβαρό, καθώς μονάχα ένας μπορεί να είναι ο νικητής. Οι κριτικοί χαρακτηρίζουν την “Αφροδίτη με Γούνα” ως μια σκοτεινή σέξυ κωμωδία (a “dark” / ‘sex” comedy), παρόλα αυτά όμως, δεν παύει από το να είναι ένα μυστηριώδες, αστείο, ερωτικό δράμα, που φέρνει στην επιφάνεια ερωτήματα σχετικά με τη δύναμη των ρόλων μεταξύ των δυο φύλων, τη φύση της ερωτικής επιθυμίας, ενώ ταυτόχρονα μέσα στο κείμενο γίνονται αναφορές στη μυθολογία, τις τέχνες και την Ιστορία.

Διάβασε ακόμη – 7 αστείες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης

Μετάφραση: Μαρία Χρυσάνθου

Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Κουννής

Κοστούμια: Μαρίνα Νικολαίδου

Κινησιολογία: Εύα Καλομοίρη

Μουσική: Αντώνης Αντωνίου

Φωτιστικός Σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης

Χειρισμός Φώτα – Ήχος: Δημήτρης Παφίτης

Τεχνική Στήριξη: Κ.Σ. Ηχοτεχνική Εκδηλώσεις

Γραφιστικός Σχεδιασμός: Νικόλ Καρσερά

Φωτογραφίες: Μάριος Κωνσταντίνου

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Φώτης Αποστολίδης: Τόμας

Αντωνία Χαραλάμπους: Βάντα

Θέατρο Χώρα Κοραή 1 Πλατεία Αρχιεπισκοπής Λευκωσία

Κρατήσεις: 96147809

Τακτικές παραστάσεις:

Σάββατο, Δευτέρα, Τρίτη: 20.30

Κυριακή: 19.00 μέχρι 5 Δεκεμβρίου 2023

Είσοδος: 15.00 κανονικό / 12.00 μειωμένο

*Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών

Διάβασε ακόμη