Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Τηλεργασία: Πώς να δημιουργήσεις χώρο για το γραφείο στο σπίτι

Ενσωμάτωσε το γραφείο στο σαλόνι σου, ανεξάρτητα από το μέγεθος του χώρου.

Η εργασία από το σπίτι είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο πλέον. Αλλά ακόμα και αν δεν δουλεύεις από το σπίτι ένα λειτουργικό home office space πάντα είναι χρήσιμο για να οργανώνεις την καθημερινότητα σου.

Αν δεν διαθέτεις μεγάλο σπίτι, σου δίνουμε λύσεις για να ενσαματώσεις το γραφείο σου στο σαλόνι, και ναι υπάρχει τρόπος, ακόμα και αν μένεις σε λίγα τετραγωνικά.

Διάβασε ακόμη – Spring Deco: Τα 4 must-have αντικείμενα, σύμφωνα με την Ines de la Fressange

Μην περιορίζεσαι σε “έπιπλα γραφείου”

Ένα κοινό λάθος όσων προσπαθούν να ενσωματώσουν το γραφείο στο σαλόνι είναι ότι στρέφονται αποκλειστικά σε έπιπλα γραφείου. Επιλέγοντας μία επιδαπέδια λάμπα και όχι ένα τυπικό φωτιστικό ή ένα μοντέρνο τραπέζι αντί για ένα κλασικό γραφείο, ενσωματώνεις καλύτερα τον επαγγελματικό σου χώρο στην περιοχή του καθιστικού. Προτίμησε κομμάτια που ξεχωρίζουν για το στυλ και τη λειτουργικότητά τους και ξεφεύγουν από τα τυπικά “έπιπλα γραφείου” ώστε να πετύχεις την ισορροπία ανάμεσα στον χώρο εργασίας και χαλάρωσης.

Επίλεξε κομμάτια πολλαπλών χρήσεων

Για τους μικρότερους χώρους, είναι σημαντικό τα έπιπλα που επιλέγεις να σε εξυπηρετούν για παραπάνω από μία χρήση. Επίλεξε ένα γραφείο που μπορεί να χρησιμεύσει ως μπουφές σε ένα πάρτυ ή μια άνετη πολυθρόνα που μπορεί να χρησιμεύσει ως έξτρα κάθισμα για τους επισκέπτες στο σαλόνι σου, έτσι ώστε ο ένας χώρος να σε μεταφέρει ομαλά στον επόμενο.

Ενσωμάτωσε υφάσματα που δένουν με τον υπόλοιπο χώρο

Η διατήρηση του χρώματος και της υφής μεταξύ καθιστικού και γραφείου είναι το κλειδί για να εξασφαλίσεις την αρμονία μεταξύ τους. Αν υπάρχει η δυνατότητα, προτίμησε ένα χαλί αρκετά μεγάλο για να καλύπτει καθιστικό και γραφείο. Εναλλακτικά, βεβαιώσου ότι τα υφάσματα και των δύο δωματίων αλληλοσυμπληρώνονται. Έτσι, θα νιώθεις μία ισορροπία ανάμεσα στους χώρους και δεν θα σου φαίνεται “ξένος” αυτός του γραφείου.

Κράτα τα καλώδια κρυμμένα

Έχουμε συνηθίσει τα γραφεία μας να είναι γεμάτα με καλώδια και ηλεκτρονικές συσκευές. Στο σπίτι όμως δεν είναι απαραίτητο να βλέπουμε αυτή την εικόνα. Φρόντισε να έχεις μαζεμένα και κρυμμένα τα καλώδια αλλά και τις άκομψες συσκευές με δημιουργικούς τρόπους.

Οργάνωσε τον χώρο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγχωτικό από το να χαλαρώνεις στον καναπέ σου με ένα ποτήρι κρασί και να βλέπεις τις στοίβες με τα χαρτιά πάνω στο γραφείο. Οργάνωσε τον χώρο σου, διαχωρίζοντας τι θα αφήσεις σε κοινή θέα και τι θα τακτοποιήσεις μέσα σε συρτάρια και ντουλάπια. Περιττό να αναφέρουμε ότι γραφική ύλη, post-it, αποδείξεις, αποκόμματα και χαρτιά δεν έχουν θέση έξω.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη