Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Unlock: Νέες χαλαρώσεις από τη Δευτέρα 17 Μαίου

Η μετακίνηση επεκτείνεται μέχρι τις 12.OO τα μεσάνυχτα.

Στο Υπουργικό του πρωινού της Παρασκευής τέθηκαν τα δεδομένα της επιδημιολογικής εικόνας και επικυρώθηκαν οι νέες χαλαρώσεις που θα τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη βδομάδα (Δευτέρα 17/5). 

«Η μεγάλη και υπεύθυνη προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλειοψηφία των πολιτών, σε συνδυασμό με το αρκετά προχωρημένο στάδιο στο οποίο βρίσκονται πλέον οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19, συνέτειναν στη σαφή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων. Η πτωτική τάση στο ποσοστό θετικότητας αλλά και η ξεκάθαρη μείωση στον αριθμό των νοσηλευόμενων που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, μας γεμίζει αισιοδοξία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε σήμερα για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών και τους βελτιωμένους επιδημιολογικούς δείκτες που αποτυπώνονται στην Εθνική Αναφορά», είπε εισαγωγικά ο Υπουργός.

– Επέκταση ωραρίου μετακίνησης από τις 23.00 στις 00.00 

– Υποχρεωτικό το safe pass σε εσωτερικούς χώρους αυξημένης συνάθροισης 

– Καταργείται σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους το safe pass

– Επαναλειτουργούν νυχτερινά κέντρα στις 10 Ιουνίου στη βάση σχετικών πρωτοκόλλων. Ανακοινώνεται για σκοπούς προετοιμασίας, δεδομένου ότι θα συνεχιστεί με την ίδια θέρμη η εμβολιαστική κάλυψη, επισήμανε ο Υπουργός Υγείας. 

Η εφαρμογή του SafePass μας παρέχει μια επιπλέον ασφάλεια ιδιαίτερα σε εσωτερικούς χώρους συνάθροισης, όπως οι εκκλησίες, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι συνεδριακοί χώροι, κοκ, όπου από τις 17 Μαΐου αυξάνεται το ποσοστό φυσικής παρουσίας, τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη