Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

9 applications που θα διευκολύνουν τη ζωή και την καθημερινότητά σου

Εννέα γυναίκες κάνουν update το κινητό τους και μας συστήνουν τα applications που διευκολύνουν τη ζωή και την καθημερινότητά τους. Τα apps κατεβαίνουν με τις πιο γρήγορες ταχύτητες της Cyta.

Του Ανδρέα Κάτσιη

Οι υποχρεώσεις πολλές. Πολύ περισσότερα αυτά που έχεις καθημερινά να διαχειριστείς, να θυμάσαι και να προγραμματίζεις, ώστε να μην πάει κάτι στραβά. Τι κι αν κρατάς σημειώσεις σε Post-it και ημερολόγια; Πάντα κάτι μένει πίσω ή κάτι ξεχνάς, με αποτέλεσμα ο νόμος του Μέρφι να βρίσκει ακριβή εφαρμογή στη δική σου ζωή.

9 γυναίκες αποκαλύπτουν στη Madame Figaro τα applications που κατέβασαν στις έξυπνες συσκευές τους και τους έκαναν τη ζωή piece of cake.

1. Health, Apple

Εργοστασιακή εφαρμογή του iOS η οποία συλλέγει δεδομένα για την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση μέσω του iPhone, του Apple Watch και άλλων αντίστοιχων εφαρμογών υγείας που μπορεί να χρησιμοποιείς ήδη. Η εφαρμογή Health μετρά αυτόματα τα βήματα και τις αποστάσεις που διανύεις περπατώντας ή τρέχοντας. Επιπλέον, αν χρησιμοποιείς Apple Watch, παρακολουθεί αυτόματα τα δεδομένα της δραστηριότητάς σου.

Απ’ όλες τις εφαρμογές που δοκίμασα κατά καιρούς, το Health της Apple με βόλεψε περισσότερο. Πέρασα μία φορά τα δεδομένα μου και ακολούθως αυτό κάνει μόνο του όλη τη δουλειά, χωρίς να πρέπει να το ρυθμίζω συνεχώς. Πολύ βοηθητικό το γεγονός ότι κρατά αρχείο δραστηριότητας, οπότε μπορείς να έχεις πλήρη εικόνα για την πρόοδό σου.
Έλενα, 35 ετών

2. Google Calendar

Το Ημερολόγιο Google δημιουργήθηκε το 2006 και για τη χρήση του απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού στην Google. Ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του από όλες τις συσκευές που χρησιμοποιεί, και είναι συμβατό σχεδόν με όλα τα λογισμικά και όλους τους κατασκευαστές έξυπνων συσκευών.

Είμαι φανατική οπαδός του Google Calendar. Μου έχει λύσει τα χέρια και το μυαλό. Πέραν του κλασικού προγραμματισμού της εβδομάδας, αλλά και των υποχρεώσεων που σου υπενθυμίζει, μπορείς να κάνεις label συγκεκριμένες δραστηριότητες, ομαδοποιώντας τες. Να μοιραστείς κοινές δραστηριότητες με φίλους και να λάβεις ειδοποίηση υπενθύμισης πριν από την όποια υποχρέωσή σου. Ακόμα και τοποθεσία μπορείς να προσθέσεις, η οποία ανοίγει απευθείας στο Google Maps για να σε καθοδηγήσει το GPS! Αγαπημένο feature: η αυτόματη αρχειοθέτηση υποχρεώσεων όπως, για παράδειγμα, ένα ταξίδι. Αν προσθέσεις, ας πούμε, το e-mail σου για επιβεβαίωση εισιτηρίων, τότε με την επιβεβαίωση αποθηκεύονται στο ημερολόγιο οι ώρες και οι μέρες της πτήσης σου για να λάβεις σχετική υπενθύμιση.

Μαριάννα, 39 ετών

3. Amazon Kindle

Εφαρμογή της Amazon που δημιουργήθηκε το 2007 για αγορά και λήψη βιβλίων, συγγραμμάτων, περιοδικών και εφημερίδων σε ηλεκτρονική μορφή. Η πλατφόρμα της Amazon προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη να βρίσκει βιβλία, συγγράμματα κ.ά. απ’ όπου θέλει και να τα διαβάζει μέσω της έξυπνης συσκευής του όπου και να βρίσκεται. Όλες οι πλατφόρμες της Kindle συνδέονται με το Kindle Store, το οποίο τον Μάρτιο του 2018 περιλάμβανε περισσότερα από 6 εκατομμύρια διαθέσιμα e-books στις ΗΠΑ. Η εφαρμογή είναι συμβατή με όλα τα λογισμικά.

Χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη εφαρμογή εδώ και χρόνια και ομολογώ πως γλιτώνω και χρόνο και κόπο και ενέργεια. Παρά το γεγονός ότι πλέον το κόστος αγοράς ενός e-book μέσω της Kindle είναι λίγο υψηλότερο από το αντίστοιχο ενός τυπωμένου βιβλίου, δεν αφήνω την άνεση του app. Επίσης, με το Kindle μπορείς να ακούσεις τα βιβλία εάν δεν μπορείς να τα διαβάσεις, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάζεις τις σελίδες λες και διαβάζεις ένα κανονικό βιβλίο. Τέλος, η εφαρμογή ρυθμίζει το φως της οθόνης και το μέγεθος των γραμμάτων, ώστε να κάνει την εμπειρία της ανάγνωσης όσο πιο ευχάριστη γίνεται.

Ράνια, 31 ετών

4. My Calendar

Ημερολόγιο έμμηνης ρήσης στο οποίο μπορείς να παρακολουθείς τον κύκλο σου, τις γόνιμες ημέρες, ενώ την ίδια ώρα σού υπενθυμίζει τις ώρες και τις μέρες που πρέπει να λάβεις κάποιο συμπλήρωμα ή φαρμακευτική αγωγή. Ένα μικρό φαρμακείο στο κινητό σου, εν ολίγοις. Το app σού δίνει τη δυνατότητα να καταγράψεις και τις αλλαγές στη διάθεσή σου, τυχόν συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσεις, ακόμα και απώλεια ή αύξηση βάρους.

Το χρησιμοποιώ εδώ και καιρό και μου έχει λύσει τα χέρια. Πλέον γνωρίζω ποιες είναι οι γόνιμες ημέρες μου, πότε έχω ωορρηξία, και το καλύτερο είναι ότι ξέρω πότε θα έχω ξανά περίοδο, οπότε μπορώ να κάνω τον προγραμματισμό μου. Την περίοδο που προσπαθούσα να μείνω έγκυος, κατέγραφα και τις μέρες/ώρες που έκανα σεξ, ώστε να έχω ακριβή αποτελέσματα.

Ιωάννα, 36 ετών

5. Cozi Family Organizer

Μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να προγραμματίσεις τις καθημερινές σου υποχρεώσεις καταγράφοντάς τες στο ημερολόγιο και παράλληλα να τις μοιραστείς με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου. Με το Cozi μπορείς να κρατάς ημερολόγιο δραστηριοτήτων, λίστες για ψώνια και εκδηλώσεων, και ταυτόχρονα να λαμβάνουν τις ενημερώσεις τα άτομα με τα οποία μοιράζεσαι τον λογαριασμό που δημιούργησες.

Πριν από το Cozi είχαμε διάφορα θέματα με τον σύντροφό μου για τις υποχρεώσεις μας ή για πράγματα που αφορούσαν το σπίτι και τα ξεχνούσαμε. Πλέον τα σημειώνουμε όλα στο app. Έτσι ο ένας γνωρίζει το πρόγραμμα του άλλου καθημερινά. Το καλύτερο είναι η λίστα για τα ψώνια. Την έχουμε και οι δύο στο κινητό μας, και όποιος έχει χρόνο να πάει για ψώνια ξέρει τι πρέπει να πάρει, χωρίς να ρωτήσει τον άλλο.

Νάταλη, 30 ετών

6. Wallet: Budget, Track Finances

Το Wallet είναι το εργαλείο για να οργανώνεις τα οικονομικά σου και να υπολογίζεις τα έξοδά σου, ώστε να μη βγαίνεις εκτός budget. Τo app καταγράφει τα μηνιαία σου έσοδα/έξοδα, ενώ μπορείς να ανεβάσεις και διάφορες κάρτες επιβράβευσης με πόντους.

Αναμφίβολα, με το Wallet βρήκα την ησυχία μου. Τα σχόλια για κάθε πληρωμή που κάνω με βοηθούν να γνωρίζω πού και πόσα ξοδεύω. Μπορείς να αποθηκεύσεις πάγια έξοδα, όπως ενοίκιο και λογαριασμούς, με τη συχνότητα που συμβαίνουν, ώστε να μπορείς να κάνεις καλύτερο προγραμματισμό. Υπάρχει η δυνατότητα να συνδέσεις το app με τις κάρτες σου και να λαμβάνει δεδομένα απευθείας.

Μαρία, 29 ετών

7. Water Reminder

Μια εφαρμογή που σου υπενθυμίζει να πίνεις νερό, φροντίζοντας για την υγεία σου. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ιδανική για άτομα που ξεχνούν να πίνουν νερό ή είναι πολύ απασχολημένα και αμελούν αυτή τη βασική ανάγκη. Αυτό που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να ενημερώσει το app για το βάρος, το φύλο και την ηλικία του, ώστε να κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς, και αυτό θα του υπενθυμίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πίνει νερό, μέχρι να πιάσει τον ημερήσιο στόχο του.

Τελευταία χρησιμοποιώ ένα app που μου υπενθυμίζει να πίνω νερό. Το Water Reminder – Remind Drink Water με βοηθά καθημερινά να καλύπτω τις ανάγκες μου σε νερό, ενώ την ίδια ώρα κρατά το ιστορικό της κατανάλωσής μου για να μπορώ να βλέπω αν βελτιώνομαι.

Κωνσταντίνα, 43 ετών

8. Asana: Your work manager

Το Asana είναι ο πιο εύκολος τρόπος να οργανώσεις τη δουλειά σου, κάνοντας σωστό καταμερισμό εργασιών. Σου προσφέρει τη δυνατότητα να καταγράφεις τα τρέχοντα projects της δουλειάς σου και να τα μοιράζεσαι με όλη την ομάδα, αναθέτοντας στο κάθε μέλος τις εργασίες που έχει να κάνει. Μπορείς να προσθέτεις αρχεία σε διάφορες μορφές, να ανεβάζεις υλικό, και όλα αυτά να τα παρακολουθείς ανά πάσα ώρα και στιγμή, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Για την οργάνωση στη δουλειά μου προτιμώ το Asana. Εκτός του ότι μου δίνει, για παράδειγμα, την ευχέρεια να έχω στο κινητό μου ταξινομημένα όλα τα αρχεία που χρειάζομαι, για να μην τα ψάχνω στο e-mail, μοιράζομαι με τους συναδέλφους την πρόοδο των κοινών μας projects, ώστε να τηρούμε τα deadlines που έχουν καθοριστεί.

Ειρήνη, 45 ετών

9. Goodreads

Δωρεάν εφαρμογή που σου επιτρέπει να ανεβάζεις τα βιβλία που έχεις διαβάσει για να μην τα ξεχνάς, ενώ παράλληλα σου παρέχει μια λίστα επιλογών με δισεκατομμύρια τίτλους. Το app σού δίνει τη δυνατότητα να σκανάρεις τίτλους βιβλίων για να διαβάσεις διάφορες κριτικές που έγιναν γι’ αυτά. Επιπλέον, μπορείς να δανειστείς ή/και να αγοράσεις βιβλία από τη μεγάλη βιβλιοθήκη της εφαρμογής.

Κατέβασα την εφαρμογή αρχικά για να αποθηκεύω τα βιβλία που έχω διαβάσει. Στη συνέχεια, όμως, ανακάλυψα πως είχα πρόσβαση σε μια τεράστια παγκόσμια βιβλιοθήκη, ενώ την ίδια ώρα είχα στη διάθεσή μου δεκάδες έγκυρες κριτικές για καινούργια βιβλία. Τέλος, όσο μου το επιτρέπει ο χρόνος μου, συμμετέχω σε συζητήσεις για διάφορα βιβλία, ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις με άλλους χρήστες μέσω της εφαρμογής.

Εβελίνα, 28 ετών

CytaInfo+ (απλά, γρήγορα, εύκολα)

Με την έλλειψη χρόνου να αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα της εποχής μας, ποιος θέλει να περιμένει στο τηλέφωνο ή στην ουρά του ταμείου για να πληρώσει τους λογαριασμούς του; Με το αναβαθμισμένο application CytaInfo+ ο κάθε χρήστης και συνδρομητής της Cyta έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί και να ελέγξει τον λογαριασμό του αλλά και να βρει όλα τα Cytanet Wireless Zones/Hotspots ταξινομημένα ανά πόλη και με οδηγίες για το πώς να κατευθυνθεί σε αυτά. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να μάθει πληροφορίες για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει η Cyta και, παράλληλα, να λαμβάνει ειδοποιήσεις για προσφορές και άλλες ειδήσεις. Και όλα αυτά με απίστευτα γρήγορες ταχύτητες, αφού το δίκτυο της Cytamobile-Vodafone διακρίθηκε ως “το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ευρώπη” στα Speedtest Awards της Ookla®, της κορυφαίας εταιρείας παγκοσμίως στον έλεγχο και την ανάλυση του διαδικτύου.

Διάβασε ακόμη