Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά το γάλα αμυγδάλου

Υγιεινά και νόστιμα.

Το ρόφημα με βάση το αμύγδαλο είναι το πιο δημοφιλές φυτικό γάλα και παρέχει μια εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν να αντικαταστήσουν το αγελαδινό. Επιπλέον, είναι συχνά εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο και βιταμίνες A και D, και επειδή είναι φτιαγμένο με αμύγδαλα, περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε.

Έχει ελαφριά γεύση, είναι φυτικής προελεύσεως και παρέχει μία σειρά θρεπτικών συστατικών. Το γάλα αμυγδάλου είναι μια εξαιρετικά υγιεινή επιλογή αν ψάχνεις για μια φυτική εναλλακτική λύση για τα γαλακτοκομικά ή απλά θέλεις ποικιλία στη διατροφή σου.

Φτιαγμένο από αλεσμένα αμύγδαλα αναμεμειγμένα με νερό, το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Είναι, επίσης, γεμάτο φυτικές στερόλες, καθιστώντας το μια υγιεινή επιλογή για την καρδιά.

Διάβασε ακόμη – Ο λόγος που δεν μπορείς να συγκεντρωθείς

Και τώρα που έμαθες πόσο χρήσιμο θα είναι για το διατροφικό σου πλάνο, θα σου προτείνουμε μερικούς τρόπους χρήσεις του.

#1. Σε smoothies

Τα smoothies είναι ένα από τα πιο ροφήματα που η χρήση γάλακτος αμυγδάλου είναι δεδομένη, αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος να το προσθέσεις λίγη ποσότητα την επόμενη φορά! Το υγρό αραιώνει τα smoothies χωρίς να προσθέτει πάρα πολλές θερμίδες, υδατάνθρακες ή πολύ έντονη γεύση. Φτιάξε το δικό σου αγαπημένο smoothie και πρόσθεσε το, εξίσου, γευστικό γάλα αμυγδάλου.

Διάβασε ακόμη – Αυτά είναι τα βότανα που βοηθούν στην απαλλαγή του οργανισμού από τις τοξίνες

#2. Σε pancakes

Οι περισσότερες τηγανίτες απαιτούν υγρό για να επιτευχθεί ένα λείο μείγμα. Συνήθως, όμως, προσθέτεις νερό. Για πιο σωστή συνοχή και μια νότα γεύσης αμυγδάλου, χρησιμοποίησε γάλα αμυγδάλου αντί για νερό ή αγελαδινό γάλα.

#3. Στο πλιγούρι βρώμης με βατόμουρα

Αν ξεκινάς την ημέρα σου με ένα ζεστό και θρεπτικό oatmeal μπολ, γνωρίζεις ότι σε κρατάει χορτάτη μέχρι το μεσημέρι, χάρη τους σύνθετους υδατάνθρακες αργή απορρόφησης. Χρησιμοποίησε το γάλα αμυγδάλου και συνδύασέ το με μια γλυκιά και τραγανή επικάλυψη από σμέουρα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Απλά, απολαυστικό!

#4. Στη μπεσαμέλ

Βελούδινη, λεία και ήπια γεύση, η μπεσαμέλ είναι ένα γαλλικό γαστρονομικό θαύμα. Αλλά μάντεψε! Δεν χρειάζεται να γίνεται μόνο με αγελαδινό γάλα. Το γάλα αμυγδάλου μπορεί να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα που θα επικαλύψει το παστίτσιο, τα λαχανικά ή τα λαζάνια.

#5. Σούπες βελουτέ

Εάν η αγαπημένη σου σούπα απαιτεί ένα γαλακτοκομικό φινίρισμα, μη διστάσεις να τροποποιήσεις τη συνταγή σου και να προσθέσεις γάλα αμυγδάλου. Κάθε φορά που έχεις να φτιάξεις μια σούπα βελουτέ, η πιο λεπτή υφή του γάλακτος αμυγδάλου θα ταιριάξει τέλεια.

#6. Κέικ σοκολάτας

Είτε για γενέθλια, είτε για επέτειο είτε απλώς επειδή, το κέικ σοκολάτας δεν σε απογοητεύει ποτέ, ήρθε η ώρα να κάνεις ένα! Αντί για τη συνήθη προσθήκη νερού ή καφέ που απαιτούν πολλά κέικ σοκολάτας, δοκίμασε το γάλα αμυγδάλου για πιο ελαφριά γεύση.

#7. Μακαρόνια με τυρί (mac and cheese)

Το mac and cheese χωρίς γαλακτοκομικά μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά για όσους αγαπούν αυτό το κλασικό comfort food και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αγελαδινό γάλα, το γάλα αμυγδάλου σε μια συνταγή mac and cheese είναι ιδανικό.

Πηγή: shape.gr

Διάβασε ακόμη