Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Εμβολιασμοί: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι της επιχορήγησης διακοπών

Τις λεπτομέρειες σχετικά με το Πρόγραμμα Επιχορηγημένων Καλοκαιρινών Διακοπών, για την περίοδο από 15 Ιουλίου 2021 μέχρι και 31 Αυγούστου 2021, δίνει με ανακοίνωσή του το Υφυπουργείο Τουρισμού. 

Όπως σημειώνει, στο Πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετάσχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα) και Τουριστικά Γραφεία που συνεργάζονται με νόμιμα τουριστικά καταλύματα.   

Προσθέτει πως τα καταλύματα δύνανται να προσφέρουν για την περίοδο από την 15η Ιουλίου 2021 μέχρι και την 31η Αυγούστου μέγιστη τιμή 80 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα 3 βράδια.   

Το Πρόγραμμα θα προβλέπει επίσης την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα για την περίοδο από την 15η Ιουλίου 2021 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2021 μπορούν να υποβάλουν σχετική δήλωση συμμετοχής στο Υφυπουργείο Τουρισμού.   

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Σχεδίου   

Μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι:   

• Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση   

• Έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.    Για όλα τα πιο πάνω, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν, σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, τα σχετικά αποδεικτικά κατά την άφιξη τους στο κατάλυμα της επιλογής τους. Από την υποχρέωση προσκόμισης εξαιρούνται τα άτομα κάτω των 16 ετών.  

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης τουριστικών επιχειρήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι η Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 στις 13.00. Ακολούθως, θα ετοιμαστούν οι σχετικοί κατάλογοι για ενημέρωση του κοινού. 

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη