Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Πώς να ανεβάσεις την ψυχολογία σου με τη γυμναστική

Η άσκηση βελτιώνει την διάθεση ωστόσο θα πρέπει να επιλέξεις και το είδος που σου ταιριάζει.

Είναι γεγονός ότι η γυμναστική είναι μια πολύ αποτελεσματική τεχνική διαχείρισης του άγχους και μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση σου, αλλά και να συμβάλλει στην ποιότητα της υγείας σου. Ακόμα κι αν είσαι κακόκεφη και θα σου φαινόταν αγγαρεία, η άσκηση θα σε βοηθήσει πολύ να ανέβεις.

Αρχικά, με την άσκηση διώχνεις την ένταση και την αρνητική ενέργεια. Έτσι, θα κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια και θα είσαι πιο συγκεντρωμένη την υπόλοιπη μέρα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής απελευθερώνονται οι ενδορφίνες, φυσικά παυσίπονα, που βελτιώνουν τη διάθεση σου.

Την επόμενη φορά που δεν θα νιώθεις πολύ καλά, ανέβασε τη ψυχολογία σου με τα παρακάτω είδη άσκησης: 

1. Τρέξιμο

Ο καθένας τρέχει για τους δικούς του λόγους, αλλά σίγουρα το τρέξιμο ανήκει στα είδη άσκησης που μπορούν να σε βοηθήσουν να «ανέβεις» ψυχολογικά και να χαλαρώσεις. Εκτός των άλλων, είναι πολύ εύκολο να το κάνεις: βάζεις αθλητικά παπούτσια, παίρνεις τη μουσική σου και βγαίνεις έξω. Κι αν δεν το «έχεις» με το τρέξιμο, δοκίμασε γρήγορο περπάτημα (εννοώντας περπάτημα-λίγο-πριν-τρέξεις). Έρευνα έχει δείξει πως ακόμη και 30 λεπτά τρέξιμο ή περπάτημα στο διάδρομο μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση. Εμείς, εννοείται, προτείνουμε να βγεις έξω και να έρθεις σε επαφή με τη φύση και άλλους ανθρώπους.

2. Χορός και zumba

Οι έντονες κινήσεις θα ανεβάσουν την ενέργεια και την όρεξη σου αμέσως. Δοκίμασε διάφορα προγράμματα που θα βρεις στο YouTube μαζί με μια φίλη σου – όχι μόνο θα χορεύετε μαζί, αλλά θα γελάτε και με τις περίεργες κινήσεις σας.

3. Κηπουρική

Το να βρίσκεσαι στη φύση κάνει πολύ καλό στη διάθεση σου. Επίσης, η κηπουρική είναι κάτι που σε επιβραβεύει και κρατά το μυαλό σου απασχολημένο, δίνοντας σου την αίσθηση ότι κατάφερες κάτι. Ακόμη, σε βοηθά να κάψεις μέχρι και 400 θερμίδες σε μία ώρα. Μην ξεχνάς να κάνεις διατάσεις στα πόδια σου πριν και μετά την κηπουρική.

4. Yoga

Ένα μάθημα γιόγκα προάγει την ηρεμία, την ισορροπία, τη συναισθηματική και ψυχολογική σταθερότητα και σε βοηθά να διαχειρίζεσαι καλύτερα το στρες.

5. Kickboxing

Αν η ένταση είναι αυτό που χρειάζεσαι για να ξεδώσεις και να φτιάξεις τη διάθεσή σου, τώρα ξέρεις πως το kick boxing μπορεί να στα δώσει όλα αυτά. Εκτός των άλλων, είναι ένα πολύ καλό είδος άσκησης για να κάψεις θερμίδες, να βελτιώσεις την αντοχή σου και, φυσικά, να αποκτήσεις καινούριες δεξιότητες – οι κλωτσιές στις μέρες μας είναι πολύ χρήσιμες.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη