Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Οι καλύτερες ανοιξιάτικες συμβουλές για την οργάνωση του σπιτιού σου

Οι κανόνες του ανοιξιάτικου decluttering.

Η άνοιξη είναι ίσως η καταλληλότερη εποχή για να οργανώσεις και να ανανεώσεις το σπίτι σου. Σίγουρα το να μπεις στη διαδικασία του ανοιξιάτικου decluttering, ίσως να σου φαίνεται κάπως βαρετό, όμως όταν επιδοθείς στην “εκκαθάριση” θα δεις ότι είναι πολύ χαλαρωτική. Δες λοιπόν, τις καλύτερες συμβουλές οργάνωσης και τους 5 κανόνες του ανοιξιάτικου decluttering στο σπίτι.

Πριν ξεκινήσεις ετοίμασε μια playlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια και θα δεις ότι θα τελειώσεις πριν καν το καταλάβεις. Ήρθε η ώρα να μοσχομυρίσει το σπίτι σου λουλούδια, να ξεφορτωθείς ορισμένα αντικείμενα και να αλλάξεις κάποια άλλα. Να πώς θα ξεκινήσεις.

Διάβασε ακόμη – Δες πως είναι το εσωτερικό του Buckingham

1. Εκκαθάρισε την ντουλάπα σου

Από τα βασικότερα πράγματα στη λίστα σου πρέπει να είναι η εκκαθάριση και οργάνωση της ντουλάπας σου. Βγάλε όλα τα ρούχα έξω από την ντουλάπα, χώρισέ τα σε κατηγορίες και μάζεψε αυτά που ξέρεις ότι δε θα φορέσεις ώστε να τα δωρίσεις.

2. Οργάνωσε το γραφείο σου

Ένας από τους πιο δημιουργικούς χώρους στο σπίτι σου, που θέλει σίγουρα πολύ καλό συμμάζεμα. Πέτα τη γραφική ύλη που δεν χρειάζεσαι, φτιάξε τα συρτάρια σου και καθάρισε πολύ καλά τις επιφάνειες από τη σκόνη. Μια εξαιρετικά έξυπνη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις το Swiffer Μαγικό Φτερό για να παγιδεύσεις όλη τη σκόνη, χωρίς να την μεταφέρεις αλλού.

3. Ανανέωσε τα ντουλάπια της κουζίνας

Ήρθε η ώρα να συμμαζέψεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου και να ξεφορτωθείς οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείς. Πέτα οποιοδήποτε τάπερ έχει φθαρεί και αγόρασε καινούργια γυάλινα βάζα για τα όσπρια, το ρύζι ή τα ζυμαρικά σου. Με αυτό τον τρόπο θα είναι όλα όμορφα και οργανωμένα. Προτού βάλεις τις καινούριες συσκευασίες, καθάρισε πολύ καλά τα ντουλάπια από τη σκόνη και τα ψίχουλα, χρησιμοποιώντας το Swiffer Μαγικό Φτερό XXL. Η μακριά λαβή του θα φτάσει και στα πιο ψηλά σημεία.

Διάβασε ακόμη – Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο

4. Τακτοποίησε το σαλόνι σου

Ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού, που πρέπει να είναι έτοιμος για τα ανοιξιάτικα gatherings φίλων, αλλά και τη δική σου προσωπική χαλάρωση. Εδώ πρέπει να είσαι αρκετά επίμονη. Πλύνε τα καλύμματα των μαξιλαριών και τα ριχτάρια, καθάρισε όλα τα τραπέζια, τα μικροέπιπλα και τα σκαμπό (πόδια, επίπεδα, στηρίγματα), καθάρισε τις λάμπες και φυσικά ξεσκόνισε το πάτωμα κάτω από τους καναπέδες και στα πιο «κρυφά» σημεία. Χρησιμοποίησε το Swiffer Σύστημα Καθαρισμού. Με την ειδικά περιστρεφόμενη κεφαλή του, μπορείς να καθαρίσεις παντού, ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα μέρη, ενώ με τα πανάκια Swiffer, το καθάρισμα δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη υπόθεση.

5. Καθάρισε το μπάνιο

Τέλος, πρέπει να καθαρίσεις εξαιρετικά σχολαστικά το χώρο του μπάνιου σου. Καθάρισε όλα τα δοχεία, τακτοποίησε τα ντουλάπια, κάνε βαθύ καθαρισμό στην μπανιέρα και το νιπτήρα, αντικατάστησε την κουρτίνα του μπάνιου, πλύνε ή αντικατάστησε το χαλάκι του μπάνιου και πέταξε ληγμένα προϊόντα ομορφιάς, καθώς και ληγμένα φάρμακα.

Πηγή: missbloom.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη