Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Η personal trainer, Αγγελική Πιπερίδου σου λέει πώς να κάψεις λίπος στις καλοκαιρινές σου διακοπές

Η personal trainer, Αγγελική Πιπερίδου σου προτείνει 7 δραστηριότητες για να κάνεις στις διακοπές και να κάψεις θερμίδες.

Καθώς απολαμβάνεις το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, ρίξε μια βουτιά για αναζωογόνηση και ανακούφιση των μυών του σώματος σου. Με 30 λεπτά κολύμπι (μέτριας έντασης) θα ξεφορτωθείς 200-400 θερμίδες.

Έφαγες το παγωτό που τόσο λαχταρούσες; Μην ανησυχείς! Πάρε την ρακέτα και τον/την σύντροφό σου, διασκεδάζοντας θα κάψεις 150-300 θερμίδες σε μισή ώρα χωρίς να το καταλάβεις.

Διάβασε ακόμη – 10 θαλάσσια σπορ για το καλοκαίρι και πόσες θερμίδες θα κάψεις

Αν η παρέα σου είναι δραστήρια μπορείς να αναζητήσεις παραλίες που παρέχουν δίχτυ για beach volley, έτσι θα περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας καίγοντας 170-350 θερμίδες ανά μισή ώρα.

Είσαι οικογενειάρχης με μικρά παιδιά και δυσκολεύεσαι να κολυμπήσεις με την άνεση σου; Και οι οικογενειάρχες έχουν ψυχή. Δοκίμασε το θαλάσσιο ποδήλατο. Έτσι θα αποκτήσεις όμορφες οικογενειακές στιγμές και 180-270 λιγότερες θερμίδες με κάθε μισή ώρα ποδηλάτου.

Όμως ποιος είπες πως οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μόνο για χαλάρωση; Μία όμορφη περιπέτεια θα έχεις αν επιλέξεις την κωπηλασία. Θα απομακρυνθείς για λίγο από τους θορύβους της παραλίας και θα ανακαλύψεις όμορφα τοπία καίγοντας 140-220 θερμίδες ανά 30 λεπτά.

Διάβασε ακόμη – Καλοκαιρινές διακοπές: 7 συμβουλές για να μη χάσεις τη φόρμα σου

SUP! Η όρθια κωπηλασία, ευρέως γνωστή ως SUP (Stand Up Paddling), έχει πλέον μπει για τα καλά στην καλοκαιρινή μας ζωή. Βελτιώνει την ισορροπία, είναι φυσικό αγχολυτικό και αυξάνει την αντοχή σου. Ενώ γίνεσαι ένα με τη φύση και ο θαλασσινός αέρας σου ανεμίζει τα μαλλιά θα έχεις ήδη κάψει 180-350 θερμίδες σε μισή ώρα.

Αν είσαι λάτρεις του βουνού ανακάλυψε το κοντινότερο μονοπάτι πεζοπορείας που έχει τρυγίρω στην περιοχή σου. Πάρε το σακίδιο σου, το νερό σου και η περιπέτεια αρχίζει και για σένα. Με μία ώρα περπάτημα θα έχεις χάσει γύρω στις 200-250 θερμίδες.

Υ.Γ: Όποια δραστηριότητα κι αν επιλέξεις, προνόησε να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό ακόμη και να διαλέξεις την κατάλληλη ώρα για να δράσεις.

Καλές διακοπές! 

Ευχαριστίες στην Αγγελική Πιπερίδου, personal trainer, Instagram: aggeliki_piperidou

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη