Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ripple Effect: Μια έκθεση τέχνης για τη θάλασσα

Η εικαστικός επαναπροσδιορίζεις την αίσθηση της θάλασσας μέσα από τους πίνακες της.

H ατομική έκθεση της Κύπριας εικαστικού σύγχρονης τέχνης Θέκλας Παπαδοπούλου, με τίτλο “Ripple Effect”, θα πραγματοποιηθεί στην The O Gallery στη Λάρνακα μεταξύ 2 και 30 Απριλίου.

Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από αφηρημένα έργα τέχνης της Θέκλας Παπαδοπούλου, τα οποία συνεργάζονται για να αποθανατίσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό τη θαλάσσια αίσθηση, μέσα από την αισθητική, την υλικότητα και τη παρουσίασή τους. Αυτή η σειρά έργων φέρνει στο φως μια αλληλουχία σκέψεων και αντιδράσεων από την καλλιτέχνιδα, που δημιουργήθηκαν από μια εκτεταμένη απουσία της θάλασσας, ως ένα μέσο απόδρασης, παρέχοντας την αίσθηση της ελευθερίας, της γαλήνης και της αναζωογόνησης.

Προερχόμενη από την επιβολή της καραντίνας στη Κύπρο ως επίπτωση της πανδημίας, η ξαφνική αλλαγή στην προσβασιμότητα διαφόρων περιβαλλόντων και πιο συγκεκριμένα στην απουσία αυτού της θάλασσας, ως ένα οπτικό τοπίο αλλά και ως εμπειρία, έχει προκαλέσει ένακύμα (ripple effect) από συναισθήματα και προσωπικές αναζητήσεις από την εικαστικό, οι οποίες μεταφράζονται μέσα από μια οπτική αφήγηση.

Info: Μέχρι 30/4. The O Gallery, Λάρνακα, www.the-ogallery.com

Διάβασε ακόμη