Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Χρυσή η Καρολίνα στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο με παγκόσμιο ρεκόρ

Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ πρόσθιο στην κατηγορία SB11 κατέκτησε η Καρολίνα Πελενδρίτου, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ με 1:19.78.

Η Κύπρια Παραολυμπιονίκης, είχε πάρει την πρόκριση στην δεύτερη σειρά των ημιτελικών τερματίζοντας στην πρώτη θέση με χρόνο 1:24.54.

Στη δεύτερη θέση κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο η Jia Ma από την Κίνα και τρίτη με το χάλκινο η Yana Berezhna από την Ουκρανία.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη World Para Swimming (@paraswimming)

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση Καρολίνα Πελενδρίτου, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωση του ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

“Η Καρολίνα ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020 και χάρισε στη χώρα μας το δεύτερο της μετάλλιο στη διοργάνωση”, προστίθεται.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου με τη συγκλονιστική αγωνιστική της παρουσία και την ανεπανάληπτη επιτυχία της στο Τόκιο, απέδειξε ότι είναι μια πρωταθλήτρια διεθνούς ακτινοβολίας, με υπέρμετρη μεγαλοψυχία και θέληση, αναφέρει ο ΚΟΑ.

Ο ΚΟΑ “θα συνεχίσει να στηρίζει πολύπλευρα την Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία με τις επιτυχίες της μάς κάνει να νιώθουμε ξεχωριστή περηφάνια. Τα θερμά συγχαρητήρια του ΚΟΑ πάνε στον προπονητή της, την Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την οικογένεια της”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Φωτογραφία: Instagram/@loveourcyp

Διάβασε ακόμη