Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

7 συμβουλές υγείας για γυναίκες

Το καλοκαίρι είναι εδώ και πρέπει να το ζήσεις με καλή διάθεση και ευεξία.

Η εξισορρόπηση των απαιτήσεων της καριέρας και της οικογένειας συχνά σημαίνει ότι η αυτοφροντίδα βρίσκεται χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων μιας γυναίκας. Οι παρακάτω επτά συμβουλές υγείας και ευεξίας είναι αφιερωμένες ειδικά στις γυναίκες.

Διάβασε ακόμη – 5 διατροφικές συνήθειες που θα σου προσφέρουν επίπεδη κοιλιά

Συμβουλές καλής υγείας

#1. Ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή: Πολλές γυναίκες τείνουν να παραμελούν τις δικές τους διατροφικές ανάγκες, επειδή είναι πολύ απασχολημένες. Προσπάθησε να λαμβάνεις τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι από μια υγιεινή διατροφή μεσογειακού τύπου και πλούσια σε ασβέστιο, που σχετίζεται με την υγεία των οστών (γαλακτοκομικά, δημητριακά και πράσινα φυλλώδη λαχανικά).

#2. Ενυδατώσου: Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την υγεία και τη σωματική και πνευματική λειτουργία και το μυστικό για να παραμένεις σε φόρμα, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Επίσης, είναι σημαντική για την απώλεια ή τη διατήρηση του βάρους, επειδή αφενός μειώνει το αίσθημα της πείνας και αφετέρου βοηθά να τρως λιγότερο κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

#3. Διατήρησε το ιδανικό σου βάρος: Η διατήρηση του σωματικού βάρους είναι σημαντική για την ευεξία των γυναικών. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης αρκετών χρόνιων παθήσεων και να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής.

#4. Λάμβανε συμπληρώματα καθημερινά: Μαζί με μια καθημερινή πολυβιταμίνη, ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και το ασβέστιο είναι τα μέταλλα που χρειάζονται οι περισσότερες γυναίκες.

#5. Μείωσε το άγχος: Ανεξάρτητα από το στάδιο της ζωής μιας γυναίκας, η τάση για “ταχυδακτυλουργικά” κόλπα και η διεκπεραίωση πολλών στόχων ταυτόχρονα είναι κάτι που οδηγεί σε στρες και άγχος. Αφιέρωσε χρόνο για χαλάρωση και ανάπαυση κάθε μέρα και μάθε να λες “όχι” χωρίς να αισθάνεσαι άσχημα γι’ αυτό.

Διάβαασε ακόμη – Αυτό θα σου συμβεί αν τρως βρώμη κάθε μέρα

#6. Κάνε κάθε χρόνο τσεκάπ: Ο έλεγχος της υγείας και ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος είναι ένας σημαντικός τρόπος αναγνώρισης προβλημάτων πριν εμφανιστούν συμπτώματα. Συμβουλέψου τον γυναικολόγο σου για τις απαραίτητες εξετάσεις, όπως η μαστογραφία για πρόωρο εντοπισμό τυχόν καρκινικών αλλοιώσεων, και προγραμμάτισε έναν έλεγχο κάθε χρόνο με τον οικογενειακό γιατρό ή τον παθολόγο σου ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένη είσαι. +1 Ο ανεπαρκής ύπνος επηρεάζει την παραγωγικότητα, καθώς και την ψυχική και τη σωματική κατάσταση. Ο ύπνος για τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ έχει ζωτική σημασία.

Πηγή: shape.gr

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη