Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

10 τάσεις στο home design για το 2021

Η φύση και η ανάγκη να νιώσουμε ξανά ελεύθεροι καθορίζει τις τάσεις στη διακόσμηση και στο home design.

H πανδημία έχει κάνει πιο ξεκάθαρη από ποτέ την ανάγκη  για μεγαλύτερη επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Έτσι καθώς οι απαγορεύσεις συνεχίζονται, η επιθυμία να την φέρουμε πιο κοντά μας γίνεται ακόμη πιο έντονη. Και πιο απλός τρόπος είναι να την εντάξουμε στο σπίτι μας.

Cottagecore

Είναι μια τάση που στην ουσία παραπέμπει στην εξοχή και στην αγροτική ζωή. Ο  εγκλεισμός ενίσχυσε περισσότερο την επιθυμία μας να βρεθούμε έξω στη φύση και καθώς αυτό είναι δύσκολο ακόμη, η τάση του cottagecore, μας θέλει να τοποθετούμε την εξοχή μέσα στο σπίτι μας.

Αποξηραμένα λουλούδια

Άλλη μια τάση που προκύπτει από την ανάγκη των ανθρώπων να νιώσουν ελεύθεροι και να βρεθούν κοντά στο φυσικό περιβάλλον και στην εξοχή. Η λεβάντα είναι μια καλή πρόταση για την δημιουργία υπέροχων μπουκέτων.

Καθρέφτες αντίκες

Χαρίζουν στο σπίτι vintage αισθητική και δίνουν μια αίσθηση νοσταλγίας. Άλλωστε η πανδημία μας έκανε να νοσταλγήσουμε πολλές στιγμές.

Παρκέ σε σχήμα ψαροκόκαλο

Δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεται κανείς σε ένα σπίτι στην εξοχή και ξυπνά αναμνήσεις.

Κουζίνα σε βαθύ μπλε χρώμα

Δίνει αέρα κομψότητας και είναι η εναλλακτική πρόταση απέναντι στα καθιερωμένα, άσπρο, μαύρο, μπεζ, καφέ και γκρι.

Παράθυρα στο ταβάνι

Καθώς η παραμονή στο σπίτι είναι πλέον πολύωρη, τα παράθυρα στο ταβάνι αφήνουν το φυσικό φως να διαχέεται στο σπίτι και ενσωματώνουν το φυσικό περιβάλλον μέσα στο χώρο.

Japandi style

Γνωστός και ως γιαπωνέζικος μινιμαλισμός, είναι μια μείξη στοιχείων της Ιαπωνίας και της σκανδιναβικής προσέγγισης στη διακόσμηση.

Τοίχοι σε σκούρο πράσινο

Είναι μια σύνδεση με τη φύση και σίγουρα δημιουργεί αισιόδοξα συναισθήματα.

Σκανδιναβικό στυλ

Βασίζεται στην απλότητα και τη λειτουργικότητα και τα βασικά του χρώματα είναι το άσπρο, γκρι, ανοιχτό γαλάζιο και ανοιχτό πράσινο.

Μακραμέ δημιουργίες

Είναι η τέχνη των καλλιτεχνικών κόμπων που έχει ως αποτέλεσμα ξεχωριστές χειροποίητες δημιουργίες όπως γλάστρες και διακοσμητικά αντικείμενα.

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη