Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Οι εκδηλώσεις που θα απολαύσεις τον Οκτώβριο στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων με όλες τις επιλογές σου.

Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας επέστρεψε δυναμικά από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στην μετά πανδημίας περίοδο. Για το μήνα Οκτώβριο, συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση φιλοξενώντας ανεξάρτητες παραγωγές από τον τομέα των παραστατικών τεχνών, παραστάσεις από το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2021, μεγάλες διοργανώσεις και συνέδρια διεθνούς εμβέλειας ενώ παράλληλα ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2021 που αρχίζει στις 28 Οκτωβρίου. Μία μεγάλη γιορτή-θεσμός για την πόλη μας.

Σαβ, 2 Οκτ, 09:00-19:30
“Cyprus Forum 2021”
Συνέδριο
Με αφορμή την 60ή επέτειο από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Οκτώβριο του 2020 το Cyprus Forum ξεκίνησε ένα νέο, ανεξάρτητο, φιλόδοξο και μη κερδοσκοπικό ετήσιο συνέδριο. Το Cyprus Forum συγκεντρώνει Κύπριους και ξένους πολιτικούς ηγέτες, σημαντικές προσωπικότητες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των μέσων ενημέρωσης, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών με στόχο την έναρξη διαλόγου, την ανταλλαγή ιδεών και την εύρεση νέων και δημιουργικών λύσεων σε βασικούς δημόσιους τομείς.
Πληροφορίες: cyprusforum.cy

Κυρ 3 Οκτ, 19:30
“Παπαφλέσσας. 1821-Οι αληθινοί ήρωες”
Θέατρο
Τους αμόλυντους κι αψεγάδιαστους ήρωες δεν ξέρω αν τους πιστεύω, δεν ξέρω ούτε καν αν τους αγαπώ. Εγώ άλλους ήρωες συμπαθώ. Αυτούς που είναι από χώμα και νερό. Κάθε τέτοιος ήρωας είναι από ένας δρόμος που μας ανοίγεται, από ένα χέρι που μας δίνεται για να μην δειλιάσουμε, να πιστέψουμε ότι μπορούμε. Μία θεατρική παράσταση από το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959 και του Ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Διασκευή -Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Μουσική: Γιώργος Καλογήρου
Σκηνικά- Κοστούμια: Σάββας Μυλωνά
Παίζουν: Κωσταντίνος Γαβριήλ, Θανάσης Δρακόπουλος, Ηλέκτρα Φωτιάδου, Χρίστος Γρηγοριάδης, Γρηγόρης Γρηγορίου, Άρης Κυπριανού, Φερνάντο Μούνδερ, Πόλυς Χατζιηκώστα
Κίνηση: Αντιγόνη Τασουρή- Νεοκλής Νεοκλέους
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Μουσικοί επι σκηνής: Γιώργος Καλογήρου, Βερόνικα Αλωνεύτου, Πέτρος Κκαλλής, Πέτρος Γεωργίου

Πληροφορίες: Είσοδος ελεύθερη. Οι θεατές πρέπει να εξασφαλίσουν εισιτήριο εισόδου από: ACS Courrier (Παγκύπρια), Tickethour.com.cy, το ταμείο του θεάτρου την μέρα της παράστασης / 77777040.

Διάβασε ακόμη – “The Roof”: Mια συναυλία με μουσικές του κόσμου για μαρίμπα και φλάουτο

Τρ 5 Οκτ, 20.30 (50΄)
“Σάββατο του Λαζάρου”
Περφόρμανς
Μία συμπαραγωγή του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας. Η παράσταση βασίζεται στην ιστορία του Λαζάρου των Γραφών, φίλου του Χριστού. Ο θεατής θα παρακολουθήσει επί σκηνής τρία πρόσωπα, δύο μουσικούς και μία περφόρμερ, που μιλούν για ένα σημερινό Λάζαρο. Η ανάσταση του Λαζάρου, έρχεται ως συμβολισμός της “ανάστασης” του καθενός ξεχωριστά και η παράσταση σχολιάζει την κατάσταση την οποία βιώνει ο σημερινός άνθρωπος ακολουθώντας τα “θέλω” και τα “πρέπει” της κοινωνίας, απομακρυνόμενος από την δική του “ανάσταση”.

Σκηνοθεσία / Δραματουργία: Έλενα Αγαθοκλέους
Επί σκηνής: Έλενα Αγαθοκλέους, Μαριάννα Μιχάηλ και Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.
Κάμερα: Kωνσταντίνα Peter
Καλλιτεχνικός Συνεργάτης: Γιώργος Κριθάρας
Κείμενο / Συρραφή: Έλενα Αγαθοκλέους και Γιώργος Κριθάρας
Μετάφραση χωρίου από Βίβλο: Σε συνεργασία με τη Ράνια Ιακώβου
Πρωτότυπη Μουσική: Μαριάννα Μιχαήλ
Ηχογραφημένη Χορωδία: Αντρούλα Καφά, Νεκτάριος Θεοδώρου, Αντρέας Μάκρης και Αντρέας Kεντής.
Eπιμέλεια Κίνησης: Ελεάνα Αλεξάνδρου
Video: Κωνσταντίνα Peter
Mοντάζ: Χρίστος Γεωργίου
Κοστούμια: Αντρέας Αντωνίου
Γραφικά: Recompulsive Behaviours

Πληροφορίες: Εισιτήρια €10/€12, www.soldouticketbox.com / 22797979

Διάβασε τη συνέχεια στο Check In.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη