Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Matsuhisa Limassol: Metropolitan aesthetic

Ο διεθνούς φήμης chef Nobu Matsuhisa  και το ξενοδοχείο Amara έφεραν νέα δεδομένα στη γαστρονομία της Κύπρου με το ολοκαίνουριο Matsuhisa Limassol. 

Της Πόπης Ι. Βακή

Τα japanese στοιχεία και μοτίβα εναλλάσσονται με πλέγματα που χωρίζουν τον χώρο και η θέα προς τη θάλασσα είναι μαγική. Το ξύλο είναι παντού κυρίαρχο – σημείο αναφοράς της ιαπωνικής κουλτούρας και της αρχιτεκτονικής όλων των εστιατορίων Matsuhisa και Nobu.

 

Το μενού του εντυπωσιακού εστιατορίου προσφέρει μία μοναδική ιαπωνική-περουβιανή γευστική εμπειρία, με μία σειρά από πιάτα υπογραφής του chef. Ξεχωρίζουν τα signature πιάτα, όπως το salmon karashi su miso και το black cod. Όμως υπάρχει πληθώρα νέων γευστικών προτάσεων, που ικανοποιούν κάθε γούστο. Εκπληκτικά είναι το special yellowtail sashimi, τα japanese style tacos και το lobster ceviche με κινόα. Νοστιμότατο και το grilled beef fillet και βεβαίως το black cod με yuzu miso, που είναι ένα από τα κορυφαία πιάτα ψαριού που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στον κόσμο.

Ο διεθνούς φήμης chef Nobu Matsuhisa

Η λίστα κρασιών και σάκε είναι στο επίπεδο που πρέπει για ένα τέτοιο εστιατόριο. Κι αν είσαι λάτρης του sushi, κάθισε στο μπαρ του για να γίνεις μάρτυρας της ευλαβικής παρασκευής του και να το φας σε ‘θερμοκρασία σώματος’, κατευθείαν από τα χεράκια του chef.

 

Πάντοτε ενθουσιάζει ο συνδυασμός κουζίνας, ατμόσφαιρας και location των εστιατορίων Matsuhisa. Και αυτό ακριβώς σε συνεπαίρνει και στο νέο Matsuhisa Limassol. Εξάλλου οι γεύσεις του είναι ενός άλλου επιπέδου!

Άποψη του χώρου

Πρόσφατα, όταν ρώτησαν τον διάσημο chef ποια είναι η φιλοσοφία του, ο ίδιος απάντησε χαρακτηριστικά: «Όπως κάθε μητέρα μαγειρεύει το φαγητό για τα παιδιά της με την καρδιά, έτσι κι εγώ. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Κάθε πιάτο να μαγειρευτεί με πολλή αγάπη».

Info: MATSUHISA LIMASSOL Amara Hotel, Λεωφ. Αμαθούντος 95, Λεμεσός. Τηλ.: 25828333.

 

 

Διάβασε ακόμη