Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Το απόλυτο μυστικό για να ωριμάσει το αβοκάντο σου μέσα σε 10 λεπτά

Το cooking hack που θα σε σώσει.

Και εκεί που είσαι έτοιμη να απολαύσεις για πρωινό ένα αβοκάντο toast, αφού πρώτα έχεις φρυγανίσει μια φέτα ψωμιού ολικής άλεσης ενώ έχεις βράσει άψογα και ένα αυγό, συνειδητοποιείς πως το αβοκάντο που διατηρούσες τόσες μέρες στην φρουτιέρα δεν έχει ωριμάσει ακόμα, με αποτέλεσμα να μην είναι ούτε μαλακό, ούτε λείο. Πριν η απογοήτευση για το επικείμενο γεύμα σου κάνει την εμφάνιση της, βάλε τον φούρνο να προθερμαίνεται γιατί υπάρχει λύση ώστε να ωριμάσει το αβοκάντο στα επόμενα 10 μόλις λεπτά.

Διάβασε ακόμη – Οι ασκήσεις που θα καταπολεμήσουν το επίμονο λίπος στην κοιλιά σου

Ακόμα και αν δεν το έχεις ιδιαίτερα με την κουζίνα, μεγάλοι σεφ αλλά και άτομα που παθιάζονται με την καθημερινή μαγειρική συμφωνούν ομόφωνα με ένα πράγμα, το μαγείρεμα δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο και η επιτυχία είναι σχεδόν δεδομένη. Για αυτό συνέχισε με την προετοιμασία του πρωινού σου ακολουθώντας ένα βήμα παραπάνω, που όχι μόνο θα σου λύσει τα χέρια, διευκολύνοντας τη διαδικασία, αλλά θα εμπλουτίσει το πιάτο σου με μια σειρά θρεπτικών συστατικών – με την προσθήκη τελικά του αβοκάντο, όπως βιταμίνη C και E, κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και φυσικά ω3 λιπαρά οξέα.

Πώς θα ωριμάσει πιο γρήγορα το αβοκάντο:

Το “μυστικό” είναι πολύ απλό και ταυτόχρονα σούπερ αποτελεσματικό. Αφού τυλίξεις καλά με αλουμινόχαρτο το αβοκάντο, τοποθέτησε το για δέκα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Όταν περάσει ο ενδεδειγμένος χρόνος, το αβοκάντο είναι έτοιμο για χρήση. Αν παρόλα αυτά θέλεις να κρυώσει λίγο, μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το εύκολο και γρήγορο αυτό hack φαίνεται πως λειτουργεί το ίδιο καλά στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο εάν το αβοκάντο είναι πολύ σκληρό και δεν έχει μαλακώσει σχεδόν καθόλου στα 10 λεπτά στο φούρνο, μπορείς να επεκτείνεις τον χρόνο έως και τα 45 λεπτά.

Διάβασε ακόμη – 7 οφέλη των δημητριακών ολικής αλέσεως

Γιατί το αβοκάντο καθυστερεί να ωριμάσει;

Το αβοκάντο, όπως και πολλά ακόμα φρούτα και λαχανικά (ντομάτες, μπανάνες, ροδάκινα κ.α.) απελευθερώνουν μια χημική ένωση, το αιθυλένιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ωρίμανση τους. Το εν λόγω φυσικό αέριο απελευθερώνεται με σχετικά αργούς ρυθμούς, για αυτό και απαιτείται αρκετός χρόνος ώσπου να φτάσει στη φάση της ωρίμανσης. Τυλίγοντας το, ωστόσο, με αλουμινόχαρτο το αιθυλένιο “παγιδεύεται” με αποτέλεσμα να επέρχεται πιο γρήγορα η φάση της ωρίμανσης. Παρόμοιο αποτέλεσμα έχει και η αποθήκευση των οπωροκηπευτικών σε χάρτινη σακούλα, όμως η επαφή με τη θερμότητα αποφέρει σίγουρα γρηγορότερα αποτελέσματα.

Πηγή: shape.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη