Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

40 παραλίες της Κύπρου για να επισκεφθείς αυτό το καλοκαίρι

Προτάσεις για όλες τις πόλεις.

Με βραβευμένες παραλίες, μαγευτικά τοπία και αυθεντικές γεύσεις, η Κύπρος έχει όλα όσα χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τις πιο όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Εμείς κάναμε μία έρευνα και συγκεντρώσαμε τις 40 πιο ονειρικές παραλίες σε όλες τις πόλεις, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο, Αγία Νάπα και Πρωταρά, για αξέχαστες διακοπές.

Διάβασε ακόμη – Weekend Getaway: 69 παραλίες της Κύπρου με γαλάζια σημαία

ΛΑΡΝΑΚΑ

Στην επαρχεία Λάρνακας σου προτείνουμε τις ακόλουθες 5 παραλίες.

Στην αμμώδη παραλία Φάρος στα Περβόλια θα χαλαρώσεις μακριά από την πολυκοσμία της πόλης. Η παραλία Galu, 10 χιλιόμετρα από τη Λάρνακα, περιβάλλεται από καταπράσινα δέντρα. Η δημοφιλής παραλία Μακένζι δε χρειάζεται συστάσεις. Η παραλία της Πύλας είναι ιδανική για οικογενειακές εξορμήσεις. Στην πολυσύχναστη παραλία των Φοινικούδων θα ανακαλύψεις μια νέα πλευρά της πόλης, που άρχισε να γίνεται δημοφιλής το τελευταίο διάστημα. 

Παραλία Φοινικούδων

ΛΕΜΕΣΟΣ

Στην επαρχεία Λεμεσού σου προτείνουμε τις ακόλουθες 8 παραλίες.

Πήγαινε στην ήρεμη Ακτή του Κυβερνήτη για μαγικά ηλιοβασιλέματα, και για δυνατή μουσική στην παραλία του Guaba Beach Bar, του Malindi και του Columbia Beach Bar. Δυτικά θα βρεις την παραλία στο Aplostra Beach Bar. Στην Παραλία των Χελώνων στο Παραμάλι θα δοκιμάσεις τις ικανότητές σου στο kite surfing, όπως και στην ακτή του Κουρίου. Στην απόμερη παραλία του Ζάπαλο θα βιώσεις μια διαφορετική εμπειρία.

Παραλία Aplostra

ΠΑΦΟΣ

Στην επαρχεία Πάφου σου προτείνουμε τις ακόλουθες 7 παραλίες.

Στη ρομαντική παραλία της Πέτρας του Ρωμιού στα Κούκλια θα καταλάβεις γιατί η θεά Αφροδίτη αναδύθηκε εκεί. Εάν προτιμάς κάτι πιο απομονωμένο, πήγαινε στην παραλία Καθαρή στην Τίμη.Στη Δημοτική Παραλία της Γεροσκήπου θα νιώσεις τα έντονα vibes της πόλης. Στον εξωτικό Κόλπο των Κοραλλίων στην Πέγεια θα κάνεις βουτιά σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της επαρχίας. Στην Πόλη Χρυσοχούς κολύμπησε στην παραλία Δασούδι. Αν έχεις διάθεση για εκδρομή, επισκέψου τον Πωμό και κάνε στάση στο κανάλι. Η προστατευόμενη παραλία της Λάρας, αν και δεν είναι εύκολα προσβάσιμη, αξίζει τον κόπο με το παραπάνω.

Πέτρα του Ρωμιού

ΠΡΩΤΑΡΑΣ

Στον υπέροχο Πρωταρά, σου προτείνουμε τις ακόλουθες 10 παραλίες.

Στην περιοχή Κάπαρη θα κάνεις στάση στην παραλία Μάλαμα. Στην παραλία Sirena Bay θα βρεθείς μπροστά σε ένα μαγικό σκηνικό, που αναδεικνύει την ομορφιά του Πρωταρά. Η Αγία Τριάδα αποτελεί μία από τις αγαπημένες επιλογές της περιοχής. Η κατ’ επανάληψη βραβευμένη παραλία του Fig Τree Βay δε χρειάζεται συστάσεις. Στο ύψος του Αιγιαλού, η παραλίαVrysoudia συνδυάζει πεντακάθαρα νερά και υπέροχο φυσικό τοπίο. Στην παραλία του Κόννου θα συναντήσεις ένα ειδυλλιακό τοπίο, που συνδυάζει το φυσικό πράσινο με τα καταγάλανα νερά. Μια εναλλακτική επιλογή η παραλία Πεζουνόσπηλιοι. Στην αντίπερα όχθη, η παραλία Sunrise αποτελεί μία από τις πιο mainstream παραλίες της περιοχής. Άλλες επιλογές είναι η παραλία της MΜAΔ και το Green Bay.

Παραλία Κόννος

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Στην Αγία Νάπα, σου προτείνουμε τις ακόλουθες 10 παραλίες.

Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες η Μακρόνησος, το Nissi Beach και η παραλία Πανταχού.Η παραλία Λάντα προσφέρεται για οικογενειακές βουτιές. Από την Άμμο του Καμπούρη θα απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα, ενώ στην παραλία Λιμναρά και τη μικρή Μακρόνησο, θα ζήσεις την κυπριακή εκδοχή της Γαλάζιας Λίμνης. Όμορφες επιλογές είναι η παραλία Κατερκό στη Σωτήρα, ανάμεσα στις παραλίες της Αγίας Θέκλας και του Ποσειδώνα.

Nissi Beach

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη