Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Tips για να μην σταματήσεις (πάλι) τη δίαιτα σου

Tips για να διατηρήσεις το κίνητρο σου μέχρι το τέλος της δίαιτας σου.

Ξεκινάς μια δίαιτα ή διατροφή και μετά από λίγες μέρες τα παρατάς. Η αλήθεια είναι ότι, όπως με κάθε συνήθεια, η αρχή είναι η πιο δύσκολη. Υιοθέτησε τα παρακάτω κόλπα για να καταφέρεις (επιτέλους να χάσεις τα επιθυμητά σου κιλά.

Τip Νο1

Πέταξε τα παλιά σου ρούχα και αγόρασε στενότερα που σε κολακεύουν.

Τip Νο2

Προσπάθησε να θυμάσαι το αρχικό κίνητρο που σε ώθησε να ξεκινήσεις τη δίαιτα.

Τip Νο3

Βάλε ένα τελικό βάρος ως στόχο, ο οποίος όμως να είναι ρεαλιστικός και ο κατάλληλος για το σωματότυπό σου. Δεν είμαστε όλοι πλασμένοι να έχουμε το σώμα μοντέλων.

Διάβασε ακόμη – Vegan δίαιτα: Πλάνο 7 ημερών

Τip Νο4

Ζυγίσου τακτικά, αλλά όχι καθημερινά.

Τip Νο5

Ασκήσου τακτικά. Έρευνα σε 32 χιλιάδες ανθρώπους έδειξε ότι είναι η Νο 1 στρατηγική για διατήρηση της απώλειας βάρους. Το 81% διατήρησε το βάρος που είχε χάσει. Με την άσκηση αυξάνεται ο μεταβολισμός και εκκρίνονται ενδορφίνες από τον εγκέφαλο οι οποίες σε ηρεμούν και δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας.

Τip Νο6

Κράτα ένα ημερολόγιο διατροφής, όπου θα σημειώνεις τι τρως και πώς αντέδρασες σε ειδικές περιστάσεις , όπως γενέθλια, διακοπές, προσκλήσεις. Κάνε το τουλάχιστον για τις πρώτες 90 ημέρες. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να προετοιμαστείς και να αντιμετωπίσεις την επόμενη πρόκληση.

Τip Νο7

Αντάμειψε τον εαυτό σου κάθε φορά που βλέπεις το δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει. Διασκέδασε, ψώνισε, πήγαινε διακοπές ή απόλαυσε ένα Σαββατοκύριακο σε spa.

Τip Νο8

Βάλε μια παλιά σου φωτογραφία στο ψυγείο: όταν θα τη βλέπεις θα διαπιστώνεις ότι δε θέλεις να επανέλθεις ποτέ στον παλιό σου εαυτό.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη