Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Pinolo: Το νέο ιταλικό εστιατόριο της πρωτεύουσας που αξίζει να γνωρίζεις

Αυθεντικές γεύσεις Ιταλίας στην καρδιά της Λευκωσίας.

Ένα υπέροχο νέο ιταλικό εστιατόριο του Ομίλου Ζορπά, άνοιξε της πόρτες του πρόσφατα στην καρδιά της Λευκωσίας και συγκεκριμένα επί της ανανεωμένης λεωφόρου Μακαρίου, στο κτήριο Σεβέρη.

Πρόκειται για το εστιατόριο Pinolo το οποίο αναμένεται να εμπλουτίσει τον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας με τις αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις, τα μοναδικά βιολογικά προϊόντα και την προσεγμένη τεχνοτροπία του.

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ παρευρέθηκαν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στο εστιατόριο και είχαν την μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν τις υπέροχες γεύσεις του νέου hotspot. Τους εκπροσώπους των ΜΜΕ υποδέχθηκε εκ μέρους του Ομίλου Ζορπάς, ο κ. Δημήτρης Ζορπάς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος σε σύντομη ομιλία του τόνισε ότι το Pinolo έχει στόχο να φέρει την ιταλική φινέτσα στην καρδιά της Λευκωσίας. “Το Pinolo αποτελεί για εμάς ένα πρότζεκτ ιδιαίτερα σημαντικό. Αφενός γιατί μέσω αυτού μας δίνεται η ευκαιρία να προσφέρουμε στο κοινό μία ξεχωριστή και ποιοτική γαστρονομική εμπειρία. Αφετέρου γιατί συμβάλλουμε και εμείς στην προσπάθεια για αναγέννηση της ιστορικής εμπορικής λεωφόρου”, πρόσθεσε. Το παρών του στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

The interior

Οι χώροι του Pinolo, που σχεδίασε και δημιούργησε ο αρχιτέκτονας Επαμεινώνδας Δασκαλάκης, χαρακτηρίζονται από την ιταλική φινέτσα, ενώ ο συνδυασμός του ξύλου με τις μοντέρνες πινελιές στα έπιπλα και τη διακόσμηση, “ταξιδεύει” τους παρευρισκόμενους σε παραδοσιακές τρατορίες των στενών της Ιταλίας. Τα βλέμματα μαγνητίζει η βιτρίνα της κουζίνας, προσφέροντας την ευκαιρία στους πελάτες να παρακολουθήσουν ζωντανά τη διαδικασία παρασκευής των φαγητών.

To μενού

Όσον αφορά το μενού του εστιατορίου, τη δημιουργία του οποίου ανέλαβε ο executive chef, Ηλίας Αριστοτέλους, έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τις αγνές πρώτες ύλες και τη ζύμη από βιολογικό αλεύρι, τα οποία σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση και την υψηλή αισθητική του χώρου υπόσχονται να “ταξιδέψουν” το κοινό στον μαγευτικό κόσμο της ιταλικής κουζίνας. Το εστιατόριο, ξεχωρίζει επίσης, για τη μεγάλη γκάμα εκλεπτυσμένων γλυκών, καθώς και την πλούσια λίστα ποιοτικών κρασιών, με τον sommelier, Βάσο Μανώλη, να επιμελείται τον σχετικό κατάλογο.

Info: Το εστιατόριο Pinolo βρίσκεται στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Γ’9, 1065, Λευκωσία και είναι ανοιχτό καθημερινά, από τις 11:30μέχρι τις 1:00 (η κουζίνα κλείνει στις 23:00). Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 22570750.

Διάβασε ακόμη