Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Πώς να διατηρήσεις το βάρος σου μετά τα 40

5 συμβουλές από μια εγγεγραμμένη διαιτολόγο.

Το να μεγαλώνουμε ηλικιακά έχει πολλά πλεονεκτήματα αντίθετα με αυτό που πιστεύουμε. Αισθανόμαστε πιο άνετα και πιο σίγουρες με τον εαυτό μας και μαθαίνουμε να μην δίνουμε τόση σημασία στα μικρά πράγματα. Ωστόσο, αυτό που μας ενοχλεί περισσότερο είναι ότι το σώμα μας αρχίζει να αλλάζει με εμφανείς τρόπους.

Το να μεγαλώνουμε σημαίνει ότι ο μεταβολικός μας ρυθμός (οι θερμίδες που καίμε) αρχίζει φυσικά να μειώνεται. Ενώ για πολλές από εμάς το τι τρώμε και πόση γυμναστική κάνουμε δεν έχει και τόση σημασία στα 20 και τα 30, καθώς μπαίνουμε στα 40 το βάρος μας μπορεί να αρχίσει να αλλάζει για πρώτη φορά. Οι ορμονικές αλλαγές που προκαλούνται από την προ-εμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση – διαδραματίζουν επίσης τον ρόλο τους.

Η διατροφολόγος, personal trainer και συγγραφέας του βιβλίου “Dietitian Kitchen: Nutrition for a Healthy, Strong, & Happy You (Meyer & Meyer)” Kerri Major, μοιράζεται μαζί μας πώς να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος όσο μεγαλώνεις ηλικιακά.

Ακολουθούν τα top 5 tips της.

Διάβασε ακόμη – Πως αντιμετωπίζεται η διαδικασία της γήρανσης του προσώπου και τι προβλέπει η αισθητική χειρουργική

Απέφυγε τις δίαιτες

Το να εστιάζεις στο να χτίσεις νέες υγιεινές συνήθειες αντικαθιστώντας μερικές κακές συνήθεις είναι πολύ πιο πιθανόν να δουλέψει μακροπρόθεσμα απ’ ότι οι δίαιτες που βασίζονται στη στέρηση και συχνά έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Βάλε πρόγραμμα

Προγραμμάτισε τα γεύματα σου για τη μέρα ή την εβδομάδα από πριν – μπορείς να τα ετοιμάζεις και να τα κρατάς στον θάλαμο του ψυγείου σου. Ως πολυάσχολες γυναίκες αν δεν έχεις προγραμματίσει τι θα φας το πιο πιθανόν είναι να πάρεις κάτι γρήγορο και ανθυγιεινό.

Εστίασε στη σωματική άσκηση

Για να διατηρήσεις το βάρος σου σε ένα υγιές επίπεδο πρέπει να εντάξεις την γυμναστική στην καθημερινότητα σου, ακόμα και αν αυτό είναι για λίγα λεπτά την ημέρα. Επίσης, για την ηλικία των 40 και άνω, βοηθάει και η χρήση από βάρη.

Διατήρησε το ενδιαφέρον

Οι ποικιλία είναι απαραίτητη στη ζωή. Αγόρασε ένα βιβλίο μαγςειρικής και πειραματίσου με νέες συνταγές. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με την άσκηση – δοκιμάζοντας διαφορετικά είδη γυμναστικής.

Διάβασε ακόμη – 6 διασκεδαστικά είδη εκγύμνασης στην Κύπρο για σένα που βαριέσαι το γυμναστήριο

Κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη βοηθά στο χτίσιμο των μυών, επομένως ιδιαίτερα αν γυμνάζεσαι θα χρειαστεί να καταναλώνεις συχνά τροφές που την περιέχουν.

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη