Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

“The Cave/ Two Wooden Doors”: Η ατομική έκθεση του Χρήστου Κυριακίδη

Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου στο Korai Project Space.

Ο Χρήστος Κυριακίδης παρουσιάζει το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου την ατομική του έκθεση με τίτλο “The Cave / Two Wooden Doors” στο Korai Project Space στη Λευκωσία.

“Το υλικό που συγκεντρώθηκε για το “The Cave / Two Wooden Doors” είναι προϊόν συλλογής, από μακρινές βόλτες κάτω από το κίτρινο φως των λαμπτήρων του δρόμου, τις αποχρώσεις του μπλε και του πορτοκαλί που φωτίζουν τις παραλίες και τις ακτές, και την πυρακτωμένη ζεστασιά των οικογενειακών σπιτιών και άλλων. Βλέποντας μέσα από ένα βλέμμα παράλλαξης, το υλικό που συγκεντρώθηκε έχει απογυμνωθεί και επανατοποθετηθεί. Επιβεβαιώνοντας ό,τι ήταν λανθάνον σε αυτό, ο Κυριακίδης ευνουχίζει χωρίς συναίσθημα το έργο του, δίνοντάς του νέα ζωή”.

Διάβασε ακόμη – Μιλήσαμε με τον επιμελητή του μοναδικού project κυπριακής χειροτεχνείας “Craftland”, που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Anassa

Λίγα λόγια για το καλλιτέχνη:

Ο Χρήστος Κυριακίδης είναι εικαστικός καλλιτέχνης, επιμελητής και ποιητής. Η πρακτική του αφορά τη συγκέντρωση ιδεών σχετικά με την αρχιτεκτονική και τα αμφιλεγόμενα τοπία, τη νεανική κουλτούρα, την ταυτότητα και την εικονογραφία. Μια λογική της αμφισβήτησης και της εξάλειψης στηρίζει την πρακτική του, ανακατασκευάζοντας το νόημα από τη βάση προς τα πάνω σε γλυπτικές εγκαταστάσεις και κεντήματα. Το έργο του εγκαινιάζει έναν βρόχο ανατροφοδότησης της σεξουαλικής και γεωπολιτικής οικειότητας, ο οποίος επηρεάζεται περαιτέρω από τις ιδιαιτερότητες της queer υποκειμενικότητας.

Εγκαίνια: Σάββατο 26 Νοεμβρίου, 12:00 – 16:00

Διάρκεια: 26 Νοεμβρίου έως 22 Δεκεμβρίου 2022

Ώρες λειτουργίας: 12:00-14:00 μ.μ. και 16:00-18:00 μ.μ. Σάββατο – Κυριακή 11:00 π.μ.-15:00 μ.μ. και κατόπιν ραντεβού μέσω [email protected] ή 99090773.

Διάβασε ακόμη